Domov   >  Kino
publikované: 26.02.2019 - 08:38  //  aktualizácia: 26.02.2019 - 09:41  //  zobrazené: 1630

Draci priletia do nášho kina aj tento víkend!

Február konči, marec začína :) 
A tu je program nášho kina na nasledujúce dni:
 

NEDOTKNUTEĽNÍ
27. 2. 2019 (streda) - 20:00

Film Nedotknuteľní patrí medzi príbehy, ktoré majú takú silu, že si ich ľudia pripomínajú a rozprávajú stále odznova. Úplne ochrnutý boháč z vyššej spoločnosti si za svojho opatrovateľa vyberie tú najmenej pravdepodobnú osobu. Drzého nespútaného mladíka čiernej pleti, ktorého práve pustili z väzenia. So svojou verziou stretnutia dvoch ľudí z úplne rozdielnych svetov teraz prichádzajú filmoví rozprávači a rojkovia z Hollywoodu. Ako muž, ktorý má všetko, ale ktorý stratil možnosť sa hýbať, sa predstaví Bryan Cranston preslávený seriálom Perníkový tatko (Breaking Bad) a nominovaný na Oscara za film Trumbo. Jeho pravú ruku a spojku so svetom hrá Nicole Kidman. Úlohu odzbrojujúceho muža, ktorý má hneď na jazyku to, čo na srdci, zobrazuje Kevin Hart. Vďaka svojej kombinácii výrečného komika z Jumanji a kontroverznej osoby, ktorá bola tlakom verejnosti nútená vzdať sa moderovania tohtoročných Oscarov, je pre danú rolu ideálnou voľbou. Ani jeden z nich nemá budúcnosť, napriek tomu si možno len ťažko predstaviť heterogénnejšiu dvojicu. Na jednej strane milionár Phillip, vzdelaný zberateľ umenia, renesančný človek s kultúrnym rozhľadom a vybraným vkusom z vyššej spoločnosti, ktorý je po nehode ochrnutý a pripútaný na vozík. Na druhej strane černošský mladík z predmestia. Vďaka energii, odvahe a bezprostrednosti by mu mal patriť svet, ale ako čerstvo prepustený väzeň nemá šancu získať prácu a zisťuje, že svet o neho ani trošku nestojí. Stretnú sa skôr omylom, najprv o to moc nestoja, no Phillip si aj tak vyberie živelného mladého muža takmer z ulice ako svojho ošetrovateľa. Možno to bol krok zúfalej nudy, dosť možno aj riadená samovražda. Či tak alebo onak, ich spolužitie po krátkej nedôvere prekoná všetky rozdiely a oba charaktery z iných vesmírov života do seba zapadnú ako Lego. Ich neočakávané priateľstvo ponúka dojemný, zábavný a hlavne neuveriteľne silný zážitok. Film je remakom jedného z komerčne najúspešnejších francúzskych filmov všetkých čias.
Trailer k filmu:

 

COLETTE: PRÍBEH VÁŠNE
28. 2. 2019 (štvrtok) - 20:00
3. 3. 2019 (nedeľa) - 20:00

Mladučká Sidonie-Gabrielle Colette (Keire Knightley) sa zamiluje do staršieho, parížskeho literáta Willyho a po svadbe je z pokojného dedinského prostredia katapultovaná do sveta žiarivých parížskych salónov a opojných večierkov francúzskej smotánky. Inšpiratívne prostredie v nej prebudí kreativitu a spisovateľský talent. Napíše prvé dielo zo série o Claudine. Willy jej dovolí publikovať jedine, ak román vyjde pod jeho menom. Fenomenálny úspech Claudine urobí z Willyho slávneho spisovateľa a z manželského páru naozajstné celebrity. Lenže emancipovaná Colette túži po uznaní... Škandolózny príbeh nekonvenčnej a talentovanej ženy, ktorej život bol rovnako pikantný ako romány, ktorými okúzlila parížsku spoločnosť v prvej polovici 20. storočia režíroval uznávaný britský režisér Wash Westmoreland (Pořád jsem to já).
Trailer k filmu:

 

AKO SI VYCVIČIŤ DRAKA 3
1. 3. 2019 (piatok) - 17:30
3. 3. 2019 (nedeľa) - 16:00

Ostrov Blp je dračí raj obývaný Vikingami, alebo vikingský raj obývaný drakmi, ako sa to vezme. Bývalí odvekí nepriatelia tu žijú v závideniahodnej harmónii. Vládne im mladý náčelník Štikút, ktorý miluje lietanie s okrídleným parťákom Bezzubým. A miluje aj svoju kamarátku Astrid, len jej to ešte nestačil naplno povedať. Paradoxne práve láska sa stane predzvesťou mrakov, ktoré sa nad Blpem začnú sťahovať. Štikút je v tom nevinne, môže za to rozkošná biela dračica, ktorá doslova omráči Bezzubým, ktorá sa pod jej vplyvom premení z obávaného Nočného draka na neistého puberťáka. Možno aj preto včas vo vzduchu neucíti nebezpečenstvo pre všetkých drakov, ktoré sa k brehom ostrova blíži. V snahe nájsť pre ne nové útočisko sa Štikút a Astrid vydávajú pátrať po mýtmi ospevovanom Skrytom svete, v ktorom by sa všetci draci mohli pred touto hrozbou ukryť. Nájdu ho? A nájdu ho včas?
Trailer k filmu:

 

VŠETKO NAJHORŠIE 2
1. 3. 2019 (piatok) - 20:00
2. 3. 2019 (sobota) - 20:00


Môže byť niečo horšie než opakovane prežívaný narodeninový deň, na ktorého konci vás niekto zabije? Môže! Napríklad to, že túto nočnú moru porazíte, potom nejaký čas spokojne žijete a naraz bum, ona sa vráti. 
Vysokoškoláčka Tree bývala strašná mrcha, dokiaľ ju osud nepotrestal tým, že ju nútil opakovane prežívať rovnaký deň, na ktorého konci ju brutálne zabije chlap v maske maskota jej univerzity. Každodenné krvi prelievanie skončilo až vo chvíli, keď Tree odhalila identitu páchateľa (spolubývajúcej Lori, ktorá ju už nedokázala vystáť) a poslala ho na večnosť. Medzitým sa z mrchy stala priateľská bytosť verne milujúca spolužiaka Cartera, ktorý jej v boji proti vraždiacej časové slučke pomáhal. Žili by spolu asi šťastne až do smrti, keby nedošlo k sérii nešťastných príhod, končiacich tým, že sa Tree opäť prebudí v deň svojich narodenín, pár šťastných prežitých týždňov sa rozpustilo ako para nad hrncom a jedinou istotou, ktorú Tree má, je smrť, ktorá na ňu večer čaká. Ponúka sa jednoduché riešenie – skočiť za Lori, vyškrtnúť ju zo života a vrátiť ten svoj do normálu. Keď však Tree Lori nájde, je jej spolubývajúca mŕtva. Niečo sa zmenilo… V snahe vrátiť všetko do normálu príde Tree veľmi skoro na to, že existujú aj horšie veci ako každodenné umieranie.
Trailer k filmu:

 

ČO SME KOMU ZASA UROBILI?
3. 3. 2019 (nedeľa) - 18:00

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci starého dobrého Francúzska a teda aj správny malomeštiaci, sa tak trochu s ťažkým srdcom zmierili s tým, že sa ich dcéry vydali za mužov rozličných pôvodov a podarilo sa im prekonať všetky ich zakorenené predsudky. Ale teraz čelia novej kríze. Ich štyria švagrovia Rachid, David, Chao a Charles sú odhodlaní z rôznych dôvodov opustiť Francúzsko. Ale ako k tomu prídu práve Cloude a Marie Verneuilovi? Ich obavy, že sa z ich blízkosti rozbehnú po celom svete dcéry aj vnúčatá, ich vedie k vymýšľaniu najrôznejších dôvodov ako ich vo Francúzsku všetkých udržať. A to najlepšie tak, že im dokážu, že Francúzsko je tou najúžasnejšou krajinou na svete. A to aj napriek tomu, že na ňu obaja do tejto chvíle s veľkou chuťou nadávali.
Trailer k filmu:

 

Viac info o vstupenkách nájdete na: http://www.kino.sala.sk/.
Tešíme sa na vás!