Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 30.04.2020 - 17:18  //  aktualizácia: 30.04.2020 - 17:28  //  zobrazené: 1770

Doručovanie rozhodnutí miestnych daní a poplatkov

Doručovanie rozhodnutí miestnych daní a poplatkov je v týchto dňoch v plnom prúde. Podobne ako množstvo iných oblastí života, pandémia spôsobená novým koronavírusom ovplyvňuje aj styk obyvateľov so zamestnancami úradov. Preto sa tento rok daňové výmery obyvateľom distribuujú iným spôsobom.

Rozhodnutia o miestnych daniach a poplatku za komunálne a drobné stavebné odpady doručujú do domácností zamestnanci Mestského úradu v Šali, a to aj prostredníctvom Slovenskej pošty. Z dôvodu mimoriadnej situácie sa ale tento rok doručujú do poštových schránok. V prípade, že má niekto zriadenú elektronickú schránku, bude mu rozhodnutie doručené priamo do elektronickej schránky. V prípade, že elektronické schránky občania nemajú, v systéme sa vytvárajú tzv. listinné rovnopisy rozhodnutí s autorizačnými doložkami. Generovanie rozhodnutí týmto spôsobom nemusí prebiehať naraz u všetkých rodinných príslušníkov.

Prosíme obyvateľov, aby ak je to možné, obmedzili návštevu Mestského úradu v Šali a uhrádzali miestne dane a poplatky bezhotovostne bankovým prevodom.