Domov   >  Kino
publikované: 24.02.2020 - 12:32  //  aktualizácia: 24.02.2020 - 15:03  //  zobrazené: 1885

Dokonalý pacient a iné filmové chuťovky!

Tento týždeň nás čakajú v kine hlavne reprízy divácky mimoriadne úspešných filmov, ale nájdu sa aj zo dve filmové novinky! 
Hneď v stredu si nenechajte ujsť Dokonalého pacienta!

DOKONALÝ PACIENT
26. 2. 2020 - 20:00

DOKONALÝ PACIENT je podmanivý príbeh o najväčšom právnom škandále vo švédskej histórii, príbeh reportéra, ktorý spochybnil celý právny systém. Hannes Råstam sa venoval dokazovaniu nevinnosti Thomasa Quicka, popritom však odhalil právny chaos, ktorý Quicka odsúdil na život v psychiatrickom väzení. Nikto sa však nezaujímal o oslobodenie a prepustenie najhoršieho sériového vraha vo Švédsku, kanibala a znásilňovateľa, ktorý bol odsúdený za osem vrážd a priznal sa k ďalším dvadsiatim piatim. Tento príbeh je pre diváka ako skladačka, ktorú si zloží potom ako kúsok po kúsku odhaľuje neuveriteľný prípad Thomas Quicka. Diváci s napätím až do samotného konca odhaľujú tajné zdroje a odhodlanosť jedného človeka v honbe za spravodlivosťou.
Trailer k filmu:
 

 

PRÍPAD MŔTVEHO NEBOŽTÍKA
27. 2. 2020 - 20:00

Komédia, ktorá si uťahuje z kriminálok, ktorých sú dnes plné televízne obrazovky. Film využíva klišé kriminálneho žánru, a tak sa dej, ktorý divák pozná už z miliónov žánrových snímok z policajného prostredia, stal podhubím pre slovný humor a absurdne vygradované situácie. Na scéne sa objavuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyňa Skálová (Hana Vagnerová) a detektívi Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákom (Lukáš Příkazký). Úloha, ktorú dostali od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský), je jasná – vyriešiť vraždu Starablažkovej. Kriminalisti o obeti postupne vypátrajú, že úspešne vydierala, a preto sa jej niekto zbavil. Veľa stôp však nemajú a majorovi Prubnerovi navyše šliape na päty jeho nadriadený plukovník Drátek, ktorý mu dá na vypátranie vraha len týždeň – teda sedem dní!
Trailer k filmu:
 

 

JEŽKO SONIC
28. 2. 2020 - 17:30
29. 2. 2020 - 18:00

Superrychlý ježko Sonic z cudzej planéty sa spojí s výrazne pomalším vidieckym policajtom, aby prekazili plány vynaliezavého Dr. Robotnika, ktorý chce s pomocou Sonicových schopností ovládnuť svet a celý vesmír.
Trailer k filmu:

 

 

FANTASY ISLAND
28., 29. 2. 2020 - 20:00

Fantasy Island je odľahlý luxusný rezort, v ktorom záhadný pán Roarke mení tajné sny svojich klientov na skutočnosť. No keď sa zo snov stanú nočné mory, hostia zisťujú, že tento ostrov má od tropického raja viac než ďaleko...
Trailer k filmu:
 

 

ĽADOVÁ SEZÓNA 3
29. 2. 2020 - 16:00
1. 3. 2020 - 16:00

NeNORMálny ľadový medveď Norm spolu s nezničiteľnými lumíkmi je späť. Cool partička bude tento raz zasahovať až v ďalekej Číne. Celý Sever je hore nohami z príprav na svadbu Normovho starého otca, ktoré má na starosti Norm. Situáciu ešte viac skomplikuje stretnutie s archeológom Jinom, ktorý nášho kráľa Severu poverí úlohou ochrániť vzácny čínsky artefakt. Keďže je Norm dobrák od kosti, prisľúbi, že artefakt doručí Jinovmu vnukovi do Pekingu na slávnosť konajúcu sa len raz za 100 rokov. O drahocenný predmet má však záujem aj zloduch Dexter, bývalý archeológ, ktorý je odhodlaný urobiť všetko preto, aby artefakt získal pre seba a speňažil. Bláznivá cesta okolo sveta sa môže začať. Dokáže Norm dodržať slovo dané novému priateľovi a zároveň sa vrátiť domov včas na svadbu svojho starého otca pri polárnej žiare?
Trailer k filmu:

 

CHLAP NA STRIEDAČKU
1. 3. 2020 - 18:00

Pätnásť rokov vydatá Zuzana jedného dňa zistí, že jej manžel Jiří má už dlhšiu dobu pomer s inou ženou. Zuzana neváha, rozhodne sa svoju sokyňu Lenku navštíviť a dať jej netradičný návrh. Jej plán je priam škandalózny. Navrhne jej, aby si starostlivosť o Jirku rozdelili a urobili tak z neho chlapa na striedačku. Lenka po prvotnom šoku súhlasí a obe ženy predstavia tento nový spôsob života Jirkovi. Teda skôr ho postavia pred hotovú vec. Čo sa zdá všetkým zo začiatku ako perfektný plán, kedy je Jirka jeden týždeň s manželkou, druhý týždeň s milenkou, sa nakoniec môže stať pre všetkých nočnou morou.
Trailer k filmu:
 

 

SVIŇA
1. 3. 2020 - 20:00

Nezabiješ, nezosmilníš, nepokradneš. Film Sviňa bol nakrútený na základe rovnomenného knižného bestselleru spisovateľa Arpáda Soltésza. Odohráva sa vo svete vysokej politiky, mafie bielych golierov, organizovaného zločinu, obchodu s bielym mäsom a veľkých peňazí. Krajinku kdesi pod horami ovládajú vysokopostavení zločinci, ľudia prepojení s politikou, mafiou, ale aj s políciou, súdmi a veľkými kšeftami. Závislá tínedžerka zmizne z resocializačného centra, no nikomu nechýba. O nútenom sexe a drogách chce povedať na polícii, ale pošlú ju preč. Vyhľadá novinára, ktorý sa pustí do rozplietania neuveriteľnej chobotnice zločinu, mafie, vydierania. Talentovaný politik sa stane predsedom a ovládne celú krajinu, pretože kto má moc, má pod palcom aj políciu, aj štátne obchody. Z malého veksláka sa stáva veľký vydierač, ktorý s ľuďmi narába ako so šachovými figúrkami. Lenže môže pravda prežiť, medzi ľuďmi, ktorým ide o prachy a moc? Alebo sa boh peňazí neštíti ani vraždiť? Scenár a réžiu filmu mali v rukách dve výrazné osobnosti slovenského filmu Mariana Čengel Solčanská a Rudolf Biermann. Prečo sa rozhodli spoločne vytvoriť takýto emočne intenzívny film? „Umenie možno nemá moc zmeniť svet, ale máme stále slobodu vysmiať sa ľudskej hlúposti,” povedala Mariana Čengel Solčanská. „Sviňa je film, cieľom ktorého nie je súdiť či nebodaj odhaľovať utajované skutočnosti, ale priniesť dobrý divácky zážitok,” hovorí Rudolf Biermann, “Napínavý akčný film, kde uvidíte skvelé herecké výkony, výborné drsné dialógy inšpirované životom.”
Trailer k filmu:

 

 

Všetky dôležité informácie o programe a vstupenkách nájdete na http://www.kino.sala.sk
Tešíme sa na vás!