Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 12.04.2018 - 12:50  //  aktualizácia: 12.04.2018 - 12:54  //  zobrazené: 1320

Do škôlky na bicykli

Hoci názov celonárodnej súťaže je Do práce na bicykli, desiatky škôlkarov to neodradí od toho, aby sa do nej zapojili. Drobci z MŠ 8. mája budú chodiť počas celého mesiaca do „práce“, teda do škôlky, na svojich dvojkolesových tátošoch. Vytvoria si niekoľko tímov. Aby boli na ceste v bezpečí, základné pravidlá im priblížili šalianski mestskí policajti.

Dôležitosť nosenia ochrannej prilby, reflexných prvkov, vybavenia bicykla a rešpektovanie pravidiel cestnej dopravy – o tom všetkom prišli v utorok ráno porozprávať dvaja príslušníci Mestskej polície v Šali. Deti z dvoch najmladších tried sa cenné informácie dozvedeli v triede v rámci prednášky. Dve najstaršie triedy však išli aj „do terénu“. Po prednáške chytili prepravných prostriedkov a s bezpečnými prvkami - prilbou, reflexnou vestou a páskou absolvovali ukážkové jazdy na školskom dvore.

Deti môžu chodiť do škôlky na bicykloch, odrážadlách, kolobežkách, či motorkách. Škôlka sa do celonárodnej kampane zapojila aj v minulom roku, tentokrát prichádzajú s novinkou, ktorá by mohla motivovať aj rodičov detí k zdravšiemu spôsobu dopravy. „Do súťaže sa zapojili zamestnanci materskej školy a vytvorili sme tímy Májovky 1 a Májovky 2. Novinkou bude aj možnosť zapojenia do súťaže rodičov, ktorí budú registrovaní pod materskou školou a budú svoje ratolesti sprevádzať na nemotorových prostriedkoch. Spolupráca s rodičmi po minuloročných skúsenostiach je úžasná, pretože boli ochotní spolupracovať a zaznamenávať kilometre za svoje detičky," opisuje nadšene riaditeľka MŠ 8. mája Žaneta Gužíková.

Toto je dôkazom, že aj naši malí obyvatelia môžu byť veľkou inšpiráciou pre nás veľkých. Zapojte sa aj vy do celonárodnej súťaže Do práce na bicykli 2018. Šaľa sa aj v tomto roku rozhodla zaregistrovať sa, urobte pre svoje zdravie a našu prírodu aj vy niečo, registrujte svoj tím ešte dnes:
www.dopracenabicykli.eu


(ek, foto: MŠ 8. mája v Šali)