Domov   >  Kultúra
publikované: 01.09.2016 - 11:07  //  aktualizácia: 01.09.2016 - 11:49  //  zobrazené: 3236

Do Šale príde opäť známy spisovateľ. Aj s „potulným kabaretom“

Pavel „Hirax“ Baričák, toto meno je v Šali veľmi dobre známe. A takisto na celom Slovensku. Keď som sa pred pár rokmi dostala k Paľkovým knižkám, napadlo mi pozvať ho do Šale...

Prvé stretnutie sa v Šali uskutočnilo na jeseň v roku 2014, v centre voľného času, kde sa nás všetkých pozbieralo viac ako 120 dušičiek. Tento krásny zážitok mi po pravde vyrazil dych. Okrem Paľka prišli aj, pre nás vtedy neznámi, dvaja krásni junáci - Ďuri Hnilica a Miško Kulich. Hneď po prvých tónoch na gitarách sme si ich všetci zamilovali, lebo ich hudba a Ďuriho spev boli niečo neskutočné. Atmosféra bola krásne rodinná a príjemne uvoľnená. Akosi zrazu pomizli všetky problémy všedných dní.

Takéto niečo tu ešte nebolo a tak som si povedala, že to skúsime opäť o rok a poprosila som o pomoc Dom Kultúry v Šali kvôli kapacitným možnostiam. A tak k nám naši drahí priatelia pricestovali s dobrou náladou a energiou minulý rok v septembri znova. Pri skoro plnej kinosále mi išli od radosti slzy do očí. Bola som šťastná za chlapcov, pretože viem aké nádherné je vystúpiť pred plným hľadiskom. Atmosféra bola dokonalá a osobne si myslím, že keby mohli chalani ostať dlhšie, debatujeme do rána.

Takže, ak máte pocit, že opäť potrebujete dobiť batérie či silno objať a nasať pozitívnu energiu od nádherných ľudí, neváhajte a príďte 26.10. o 18:30h do Domu kultúry v Šali. Odídete s úsmevom na tvári a svetlom v duši. Vstupenky nájdete v pokladni kina od polovice septembra.

Jana Feketeová