Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 27.08.2015 - 11:07  //  aktualizácia: 27.08.2015 - 11:08  //  zobrazené: 987

Do Šale mieria „farmári“

Do Šale mieria „farmári“

 

Klobáska, paštéty, bryndza, domáce vajcia, ovocie, zelenina, ale aj džem a prútené výrobky. To všetko by malo čakať aj na Šaľanov na Farmárskych trhoch. Ak sa predajná akcia osvedčí, organizovať ho budú každý druhý týždeň na námestí pred mestským úradom.

Zástupca predajcov, Ivan Počinek navštívil v stredu (26.8.) Mestský úrad v Šali a prezrel si priestorové možnosti pre stánky. Na námestí by ich malo byť 15. Predajným dňom by mal byť každý druhý utorok, začína sa 8. septembra. Zakúpiť tovar si budete môcť od 8-mej hodiny rannej do 18-tej.

Podľa zástupcu spoločnosti Farmárske trhy je cieľom obnoviť tradíciu. „Naša snaha je, aby to boli produkty slovenské. Keď ide o syry, nech sú zo Zázrivej, keď hovoríme o vínach, nech máme aj z Pezinka. Máme však aj dvoch hostí z Čiech – predajca frgál a moravských koláčov, druhý predáva korenie,“ priblížil Ivan Počinek. Farmárske trhy založili pred vyše dvoma rokmi, pravidelne predávajú vo viacerých častiach Bratislavy a v Senici. Primátor mesta Šaľa, Jozef Belický iniciatívu privítal, zároveň trval na tom, aby všetky predávané produkty mali farmársky charakter. Vítaní sú aj domáci predajcovia, zo Šale a okolia. Zástupca spoločnosti bude rád, ak sa k tímu pridajú noví členovia a budú spolu predávať aj v iných mestách. Záujemcovia sa môžu hlásiť cez webovú stránku www.farmarsketrhy.sk alebo u Gabriely Kováčovej na Mestskom úrade v Šali (mail: kovacova@sala.sk, telefón: 031/7705981 – kl. 209).