Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 22.03.2019 - 10:15  //  aktualizácia: 22.03.2019 - 12:27  //  zobrazené: 841

Do práce na bicykli – prihláste sa do súťaže

Vylákalo už krásne počasie aj vaše tátoše z pivníc či garáží? S príchodom jari prichádza chuť bicyklovať sa. Nezabudnite sa registrovať aj do celonárodnej súťaže Do práce na bicykli! Vyhodnotenie sme spravili pominulé roky na mestskej úrovni aj my, každý si odniesol milý darček. Inak tomu nebude ani tento rok.

Začína sa tohtoročná kampaň Do práce na bicykli 2019. Do kampane sa Šaľa zapája už po štvrtý raz. Súťaž sa teší čoraz väčšej obľube, o čom svedčí aj rastúci počet zúčastnených tímov. Dokonca sa nám hlásia aj tí najmenší – škôlkari chodili do škôlky na bicyklíkoch, trojkolkách a kolobežkách a poctivo si zapisovali odjazdené kilometre.

Prihlásiť svoje dvoj- až štvorčlenné tímy môžete do 5. mája, urobte tak ale čím skôr. Niektorí nadšenci sa zrejme nevedeli dočkať spustenia kampane a už v tejto chvíli má Šaľa prihlásené tri tímy. Vyhlasovateľom súťaže je aj v tomto roku Národný cyklokoordinátor Peter Klučka a Ministerstvo dopravy a výstavby SR „Do práce na bicykli (DPNB) je národná kampaň, ktorej hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste, motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce,“ píše sa v popise súťaže.

Prihláste sa v čo najväčšom počte, aby sme sa na spoločnom vyhodnotení mohli tešiť z množstva odjazdených kilometrov na bicykli. Registrovať sa môžete tu:

https://www.dopracenabicykli.eu/registracia-timu

Nech vás motivujú fotky z minuloročného miestneho vyhodnotenia, ktoré sa konalo v nemocničnom parku aj s patričným malým darčekom v podobe kľúčenky a sladkej odmeny. Šaľania počas mája 2018 najazdili 9 559,96 km a ušetrili 2 418,69 CO2! Do práce totiž chodili na bicykli!:

https://sala.sk/clanok/kto-najazdil-najviac-na-bicykli

 

(ek)