Domov   >  Kino
publikované: 14.11.2018 - 09:23  //  aktualizácia: 14.11.2018 - 10:28  //  zobrazené: 1659

Do kín prichádzajú Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny!!!

Máme tu ďalší týždeň a s ním aj ďalšie filmy v našom kine. Čakajú nás viaceré reprízy a dve premiéry! Tešíte sa? 
Tu je naša ponuka:

TEN, KTO ŤA MILOVAL
14. 11. 2018 (streda) - 20:00

Komediálne ladený príbeh Ten, kto ťa miloval je zasadený do prostredia predvianočného zhonu známeho kúpeľného mesta. Hlavným rozprávačom príbehu by mal byť po správnosti kpt. Kalina – nepodplatiteľný policajt, milujúci manžel, skvelý otec a báječný syn svojej matky v jednej osobe, keby však iróniou osudu hneď na začiatku deja neumrel pri autonehode spôsobenej zlým výberom pneumatík. O mŕtvych len v dobrom, ale na zosnulého Kalinu začínajú na povrch vyplávať minimálne podozrivé skutočnosti vrátane okolností jeho smrti. Stačí pár nechcených indícií, fotiek, mierneho ohovárania zo strany blízkych a jeho manželke, Vande, sa zrúti svet dlho neotrasiteľnej dôvery. Predsa nemôže uveriť tomu, že by jej bol jej milovaný manžel neverný s policajnou konfidentkou Irenou, akokoľvek tomu nasvedčujú najrôznejšie nájdene dokumenty. Ako dlho? A ako mohla byť taká slepá? V snahe dozvedieť sa pravdu sa z Vandy stáva amatérsky detektív. Našťastie má pri sebe skvelý tým kriminalistov v podobe svojich dvoch malých synov s ich babičkou a jedného v živote nepraktického, praktického doktora...

Trailer k filmu:

 

LUSKÁČIK A ŠTYRI KRÁĽOVSTVÁ
16. 11. 2018 (piatok) - 17:30

Príbeh, ktorý poznáte, má aj svoju odvrátenú stranu... Veľkolepé Disneyho spracovanie klasickej rozprávky.
Všetko, po čom Klára túži, je kľúč – jedinečný kľúč, ktorý otvorí skrinku so vzácnym darom od jej zosnulej matky. Zlatá niť, ktorú dostane od svojho krstného otca Drosselmeyera (Morgan Freeman), ju ku kľúču zavedie, lenže kľúč okamžite zmizne vo fantastickom a tajomnom paralelnom svete. Tam sa Klára stretne s vojakom-luskáčikom Filipom, myšacou armádou a regentmi, ktorí spravujú tri kráľovstvá: Krajinu snehu, Krajinu kvetov a Krajnu sladkostí. Klára a Filip musia prejsť zlovestným Štvrtým kráľovstvom, kde panuje krutá vládkyňa (Helen Mirren), aby získali Klárin kľúč a vrátili harmóniu nestabilnému svetu.
Trailer k filmu:


 

FANTASTICKÉ ZVERY: GRINDELWALDOVE ZLOČINY
16., 17. 11. 2018 (piatok, sobota) - 20:00
18. 11. 2018 (nedeľa) - 17:30

V duhej časti z čarodejníckej série od J.K. Rowlingovej – Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny sa Grindelwaldove vyhrážky naplnia a podarí sa mu z väzenia uniknúť. Začne zhromažďovať svojich nasledovníkov, ktorí nič netušia o jeho skutočnom pláne - získať čistokrvných čarodejníkov, aby ovládli všetkých nomágov. V snahe zabrániť Grindelwaldovym plánom, Albus Dumbledore (Jude Law) povolá svojho bývalého študenta M.L.O.K.-a Scamandera. Ten prisľúbi svoju pomoc, hoci netuší aké nebezpečenstvá na neho čakajú. 
Trailer k filmu:

GRINCH
18. 11. 2018 (nedeľa) - 16:00

Na svete sa prekvapivo nájde veľa ľudí, ktorí Vianoce nemajú radi. Medzi nimi všetkými vyniká Grinch, večne namosúrený zelený chlpáč, ktorému celkom vyhovuje samotárstvo v jaskyni, kde sa necháva obskakovať svojím psom Maxom. Do civilizácie vychádza len v tých najnutnejších prípadoch, napríklad keď jeho chladnička a komora začnú zívať prázdnotou. Háčik je v tom, že v mestečku, kam za nákupmi vyráža, žijú samí nechutne pozitívni obyvatelia, ktorí sú tím nadšenejší a dychtivejší, čím viac sa blíži Štedrý deň. Domy sú obsypané svetlami, koledy znejú na každom kroku, deti si pripravujú zoznamy darčekov, vo vzduchu voňajú koláče a to všetko pôsobí na Grincha ako červené súkno na býka. A keď sa potom ešte dopočuje, že tohtoročné vianočné sviatky by mali byť trikrát opulentnejšie ako po iné roky, rozhodne sa to celé zaraziť a vianočnú atmosféru ľuďom ukradnúť doslova z pred nosa. Stačí nájsť sane, vhodné stádo sobov, nasadiť si falošné fúzy a predbehnúť toho deduška, ktorý nosí darčeky komínom. Ale aj ten, kto počíta doslova so všetkým, sa môže raz prepočítať. V mestečku žije dievčatko Cindy, ktorá sa rozhodla nastražiť na Santu pascu, len aby ho mohla poprosiť o nejaký výnimočný darček pre upracovanú mamičku. Prvé stretnutie Grincha a Cindy bude trošku bolieť, ale obom veľmi nečakane zmení život.
Trailer k filmu:

 

SÚMRAK
18. 11. 2018 (nedeľa) - 20:00

Režijný debut Saulov syn maďarského režiséra Lászlóa Nemesa bol absolútnou senzáciou: snímka, ktorá získala o. i. Veľkú cenu poroty v Cannes i Oscara za najlepší cudzojazyčný film, vyjadrovala naliehavú potrebu mladšej filmárskej generácie vyhraniť sa voči vyprázdnenému melodramatickému zobrazovaniu holokaustu a nájsť pre túto tému dynamický a objavný filmový jazyk. Po tomto triumfe prichádza Nemes s novinkou Súmrak, ktorá sa odohráva v jeho rodnej Budapešti na začiatku 20. storočia. Dráma sleduje dvadsaťročnú Irisz Leiter, ktorá prichádza do maďarského hlavného mesta potom, ako dospievala v sirotinci, a náhle je konfrontovaná s vlastnou minulosťou a temným tajomstvom, čo obostiera jej rodinu.

 

A nezabudnime ani na milovníkov zimných športov a dobrodružstiev. Pre nich tu máme, tak ako každý rok, SNOW FILM FEST!!
Už v štvrtok 15. 11. 2018 od 18:00 si môžu vychutnať premietanie starostlivo vyberaných filmov z domácej produkcie aj finalistov zahraničných festivalov.
Viac informácií o jednotlivých filmoch nájdete na: https://snowfilmfest.cz/promitani_sff/sala/