Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 10.06.2019 - 12:42  //  aktualizácia: 10.06.2019 - 12:48  //  zobrazené: 3126

Deti dostali ,,vodičské preukazy“

Detičky v MŠ 8. mája v Šali sa od piatka môžu pochváliť ,,vodičskými preukazmi“. Sú to samozrejme vodičské preukazy na bicykel. Každé jedno dieťa si ho poctivo zaslúžilo. Okrem toho sa môžu tešiť i z nových farebných zvončekov, ktoré im budú nielen slúžiť ale aj zdobiť ich malý bicykel.

MŠ 8. mája sa každoročne zapája do národnej kampane ,,Do práce na bicykli“. Tento rok sa ale taktiež okrem pani riaditeľky, pani učiteliek a kuchárok zapojili i samotné deti. ,,Chodím do škôlky na bicykli a niekedy aj na kolobežke,“ prezradila škôlkarka Dominika.

Nejde len o šport a zábavné bicyklovanie, ale aj príležitosť naučiť deti správať sa na cestách bezpečne. MŠ 8. mája preto už dlhodobo spolupracuje i s mestskou políciou, ktorá do škôlky prichádza pravidelne. ,,Deťom priblížia dopravné značky, ich funkciu, ako sa správať v dopravných situáciách, bezpečnostné prvky, čo je dôležité keď dieťa nasadne na bicykel, aby mali na hlave prilbu. Mestskí policajti priblížia čo má obsahovať bicykel, zvonček, svetielka, reflexné prvky, aby boli deti na bicykli viditeľné. Našim cieľom je, aby sa deti naučili bezpečne pohybovať na bicykli, aby bezpečne prišli do cieľa,“ priblížila riaditeľka MŠ 8. mája Žaneta Gužíková. Podľa jej slov to má pre deti veľký význam, keď sú v kontakte nielen s pani učiteľkami ale i priamo s mestskou políciou. ,,Musím si dávať pozor na vozidlá. Dopravné značky sú také značky, ktoré prikazujú autám kedy zastaviť a tak podobne“ povedal škôlkar Romanko.

Okrem mestskej polície a pani učiteliek je veľmi dôležitá aj spolupráca s rodičmi. Tú si riaditeľka MŠ 8. mája taktiež veľmi chváli. Sú to práve oni, ktorí s deťmi do škôlky a zo škôlky, prichádzajú a odchádzajú na bicykli.

 

 

(dh)