Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 18.12.2018 - 14:02  //  aktualizácia: 18.12.2018 - 14:06  //  zobrazené: 1252

Darujte anjela strážneho Seniangel

Chcete darovať dobrý a užitočný darček vašim starším blízkym k Vianociam? Seniangel je ideálnym darčekom, ktorý oceníte vy i obdarovaní. Jeho výhodou je, že viac sa o svojho osamelého blízkeho nebudete musieť báť. Bude v priamom a neustálom kontakte s našimi strážcami, s mestskou políciou.

Mesto Šaľa ako druhé mesto na Slovensku ponúka službu, ktorá má slúžiť na ochranu starších ľudí. Služba je prepojená s mestskou políciou, čo garantuje okamžitú pomoc. Malý prístroj, ktorý ak v prípade úrazu či nečakaného zhoršenia zdravotného stavu klienta náhle padne na zem, automaticky kontaktuje mestskú políciu. Tá dostane hlásenie a držiteľovi zariadenia vie zavolať naspäť bez toho, aby ho ten človek musel fyzicky dvihnúť. Pomoc si vie majiteľ takéhoto zariadenia privolať aj sám – jednoduchým zatlačením gombíka zavolá na mestskú políciu, ktorej vie opísať svoj problém.

Službu už zopár Šaľanov využíva. Za samotný prístroj sa neplatí, tie zakúpila mestská polícia a prenajíma ich záujemcom zdarma. Za telekomunikačné služby, prostredníctvom ktorých Seniagel funguje sa platí 13, 44 eur mesačne. O prístroj o veľkosti vajíčka môžete požiadať priamo na mestskej polícii.

 

(ek)