Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 01.10.2019 - 14:21  //  aktualizácia: 01.10.2019 - 14:25  //  zobrazené: 1619

Cyklotrasa do Diakoviec je na dobrej ceste

V máji Šaľa slávnostne otvorila cyklotrasu, ktorá spojila mesto s miestnou chemičkou Duslo, a.s. Po niekoľko ročnej príprave mnohých projektov sa sen stal skutočnosťou. Cyklotrasu dnes dennodenne využívajú zamestnanci spoločnosti i  obyvatelia nášho mesta.

S výstavbou cyklotrasy do Dusla ale nič neskončilo. Bezpečnejší a ekologickejší spôsob dopravy plánuje mesto podporovať i naďalej. V týchto dňoch sa primátor Šale Jozef Belický a viceprimátor Šale Róbert Tölgyesi stretli so starostkou obce Diakovce Kristínou Jakócsovou, aby prediskutovali projektovú dokumentáciu a všetky potrebné povolenia. Momentálne je už hotová štúdia, ktorá stanovila trasu vedúcu do Diakoviec. Mesto je v štádiu prípravy podkladov na vydanie územného rozhodnutia a potom bude nasledovať stavebné konanie a získanie finančných prostriedkov. Ide o veľký projekt, ktorý si vyžaduje časové strpenie. Mesto ale robí všetko preto, aby jej realizácia bola čo najskôr.

Cyklotrasu do Diakoviec žiadajú občania už dlho. Mesto preto neváhalo a zobralo tento projekt ako svoju povinnosť. Šaľania ju budú môcť využiť napríklad pri návšteve termálneho kúpaliska v Diakovciach, alebo si budú môcť bezpečne prevetrať hlavu a odhodiť všetky starosti. Taktiež aj z Diakoviec do Šale prichádza mnoho ľudí, a to nielen za prácou, ale aj napríklad za relaxom do nášho nemocničného parku a lesoparku, prichádzajú za zábavou, záľubami, športom,  či využívajú železničnú alebo autobusovú dopravu. Teší nás, že sa ľady pohli a táto cyklotrasa do Diakoviec je na dobrej ceste ako opäť Šaľanom zabezpečiť bezpečnejší a ekologickejší spôsob dopravy.

 

 

(DH)