Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 30.04.2019 - 08:41  //  aktualizácia: 30.04.2019 - 08:42  //  zobrazené: 1413

Cyklistika so štvornohým Bakym

Vďaka článku o malých cyklistoch, ktorí už vytiahli svojich dvojkolesových kamarátov a nimi sa prepravujú do škôlky, vzniklo nové podujatie. Nultý ročník cyklotrasy pre deti, v rámci ktorého ich bude sprevádzať aj psík Baky bude 1. mája v Šali. Na konci trate sa deti môžu s Bakym, ktorý miluje aportovanie, vyblázniť.

Kto má záujem 1. máj spojiť aj s pohybom, môže si prísť zabicyklovať. Veľký okruh je pripravený pre dospelých. Tí menší budú štartovať spred budovy mestského úradu o 12:30 hod. pred dospelými cyklistami za slečnou so psíkom Baky. Približne o 13:00 hod. je plánovaný príchod na dopravné ihrisko. „Na dopravnom ihrisku bude pre deťúrence okrem jazdenia pripravené malé občerstvenie, aportovanie do bezvedomia s BAKYM a možno aj nejaký bonus. Tu sa všetci stretneme okolo 13:30 hod. a spoločne sa presunieme za doprovodu MsP pred amfiteáter , kde bude individuálny kultúrny program,“ priblížil iniciátor Miroslav Miškovič na sociálnej sieti.

„Milí rodičia, 1. máj je deň voľna, ak máte chuť stráviť aktívne deň na čerstvom vzduchu, preposielame informáciu o cyklistickom podujatí pre deti. Akcia je určená pre všetky deti z mesta i okolia, ktoré prídu so svojimi rodičmi prejsť detskú cyklotrasu,“ pozýva na nultý ročník podujatia aj riaditeľka MŠ 8. mája Žaneta Gužíková.