Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 16.09.2018 - 13:44  //  aktualizácia: 16.09.2018 - 14:09  //  zobrazené: 2984

Cyklistický sviatok v Šali – Okolo Slovenska 2018

Rekordný počet účastníkov, rýchle bicykle, pešia zóna plná fanúšikov a neopakovateľná atmosféra. Takto vyzeral dlho očakávaný deň v Šali, kedy sme na pešej zóne privítali účastníkov medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska 2018. Obrovský úspech zožala aj súťaž pre verejnosť Energia na kolesách. Pelotón zo Šale do Galanty absolvovalo až 251 účastníkov!

Šaľa sa stala mestom, kde účastníci medzinárodnej súťaže Okolo Slovenska 2018 predviedli v rámci 4. etapy dve rýchlostné prémie. To znamená, že cyklisti prešli po pešej zóne v Šali dvakrát maximálnou rýchlosťou, akou vládali. Verejnosť si túto prestížnu časť súťaže užívala naplno. Cyklistov podporovali ľudia potleskom a výkrikmi. Pred rýchlostnou prémiou sme odštartovali súťaž určenú pre verejnosť. 251 účastníkom súťaže Energia na kolesách poprial primátor Šale Jozef Belický skvelý zážitok a bezpečnú jazdu. Do súťaže sa zaregistrovalo až 16 tímov. Ich cieľ bol v susednej Galante, kde ich okrem galantských a celoslovenských organizátorov čakal aj primátor Šale.

Sme hrdí na to, že sa Šaľa v rámci 4. etapy Okolo Slovenska 2018 mohla stať dejiskom dvoch rýchlostných prémií. Ďakujeme všetkým, ktorí sa o to zaslúžili! Vďaka patrí aj verejnosti, ktorá z tohto dňa spravila opäť taký, ktorý sa do histórie mesta zapíše veľkými písmenami.

 

(ek)