Domov   >  Kino
publikované: 03.12.2018 - 14:19  //  aktualizácia: 08.12.2018 - 20:57  //  zobrazené: 2020

Čo prináša aktuálny kino týždeň?

Aktuálny kino týždeň prináša do nášho kina zaujímavé filmy pre malých aj veľkých.

ZRODILA SA HVIEZDA
5. 12. 2018 (streda) - 20:00

Vo filme Zrodila sa Hviezda sa v hlavných úlohách predstaví štvornásobný držiteľ nominácie na Oscara Bradley Cooper a spevácka pophviezda Lady Gaga. Kým pre Bradleyho Coopera ide o režisérsky debut, pre Lady Gaga o jej prvú hlavnú rolu vo filme. V novom spracovaní romantickej drámy Zrodila sa hviezda, stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Táto už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala…pokým ju Jack neprinúti výjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.
Trailer k filmu:

 

ČERTOVSKÉ PERO
7. 12. 2018 (piatok) - 17:30 (slovenský dabing)
8. 12. 2018 (sobota) - 18:00 (originálna verzia)

Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna dedinka a tá mala svoje obecné peklo schované pod zemou. Čerti pozorne sledovali, ako dedinčania hrešia. No a hriechy v pekle zapisovalo, spravodlivo a neomylne, kúzelné pero z kohúta samotného Lucifera. Každý hriešnik mal v pekle založenú vlastnú zložku. Vždy, keď sa zložka zaplnila, čertovské komando si nasadilo kúzelné rohy a chvost a vyrazilo na povrch, aby hriešnika priviedlo do pekla….Viete si však predstaviť, čo by sa stalo, keby sa čertovské pero zničilo? Je zrušenie pekla dobrý nápad? Čertovské pero je klasická filmová rozprávka o spravodlivých čertoch, krásnej krčmárke Magdalénke, leňochovi, ktorý chce rýchlo zbohatnúť, o úplatných radných a mladom čertovi Bonifácovi, ktorý nakoniec všetkých zachráni a zaslúži si lásku svojej vyvolenej. Príbeh o tom, že kto chce zrušiť peklo, nemyslí to s ľuďmi dobre a že raj si musí zaslúžiť každý sám. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se zpustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky.
Trailer k filmu:

DO PLAVIEK!
7. 12. 2018 (piatok) - 20:00

Keď depresívny Bertrand trpiaci krízou stredného veku, odpovie na inzerát, ktorý hľadá nového člena do družstva mužského synchronizovaného plávania (áno, máme na mysli mužské akvabely) netuší, že v amatérskom družstve nájde nielen priateľov, ale i novú chuť do života. Komédia nielen o tom, ako dlho musíte zadržať dych, abyste prežili život.
Trailer k filmu:

 

SUPER TAXÍK
8., 9. 12. 2018 (sobota, nedeľa) - 16:00

Malý žltý Taxík, ktorému pod kapotou bije srdce skutočného pretekára, sníva o titule „Kráľa ciest“ v jeho rodnom meste Gasket City. Počas pretekov však urobí chybu a nešťastne nabúra do slávnej talianskej modelky Belly di Monetti, do ktorej sa na prvý pohľad zamiluje. Lenže Bella patrí do úplne inej kategórie luxusných áut, ktoré sa na takých ako Taxík pozerajú zhora. Navyše má Bella priateľa a zálusk na ňu si robí aj obrovský a nebezpečný kamión Kaiser, vodca neslávne známeho gangu. Keď sa Taxík a jeho najlepší kamarát Putt Putt ocitnú v nebezpečenstve, rýchlo zistia, že zostať verný sám sebe je omnoho ťažšia úloha ako získať slávu či srdce svojej lásky.
Trailer k filmu:


 

SMRTEĽNÉ STROJE 
8. 12. 2018 (sobota) - 20:00 (slovenské titulky)
9. 12. 2018 (nedeľa) - 20:00 (slovenský dabing)

Za sto rokov bude svet len umierajúcou nehostinnou pustinou, križovanou obrovskými strojmi na kolesách, ktorých primárnou snahou je nachádzať zostávajúce zdroje obživy a surovín. V tieto monštrá sa premenili pôvodné mestá. Sídlia na kolesách sú plné ľudí a najväčším a najmocnejším z nich je Londýn. Ten sa rozrastá aj vďaka pohlcovaniu menších strojov, ktoré sa objavia v jeho ceste. Týmto spôsobom sa v Londýne ocitne aj Hester Shaw (Hera Hilmar), tajomné dievča so zjazvenou tvárou. Jej jedinej, zdá sa, nevadí, že Londýn zničil jej domovské mesto. Hester sa totiž vďaka tomu ocitla v blízkosti jeho vládcu Thaddeuse Valentina (Hugo Weaving), s ktorým má z minulosti otvorené účty. Lenže i Thaddeus je rád, že Hester vidí. Dievča má v držaní predmet, s ktorým by sa mohol stať najmocnejším mužom na svete. A pretože má Thaddeus trošku väčšiu palebnú silu než ona, ocitne sa Hester na úteku a v spoločnosti zúfalo nepraktického knihomoľa a renegátky, na ktorej hlavu je vypísaná obrovská odmena.

Trailer k filmu:


 

DOKTOR MARTIN: ZÁHADA V BESKYDÁCH
9. 12. 2018 (nedeľa) - 18:00

Seriálový doktor Martin rieši vo filme záhady osobného života i detektívnej zápletky. V priebehu jedného dňa sa musí postarať o svoje malé dieťa, vyžehliť si svoje tradičné nedorozumenia s partnerkou a prísť na koreň záhade, ktorej stopy vedú hlboko do minulosti. Dávne tajomstvo beskydských lesov je už takmer zabudnuté, keď ho oživí nález podivuhodne malej kostry. To vnesie do mestečka v horách rozruch, ktorý ešte narastie po tom, čo sa do vyšetrovania vrhnú strážmajster Topinka a doktor Martin.
Trailer k filmu:

Viac info po vstupenkách nájdete na: http://www.kino.sala.sk/.