Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Interpelácie poslancov
publikované: 05.11.2015 - 13:10  //  aktualizácia: 05.11.2015 - 13:11  //  zobrazené: 1811

Či je možné na Dolnej ulici (vedľa Večierky) zastrešiť autobusovú zastávku

predkladateľ: Marek Molnár

Odpoveď na interpelácie prednesené v rámci 7. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Šali v roku 2015, ktoré sa konalo dňa 22. októbra 2015

V rámci 7. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Šali, ktoré sa konalo dňa 22. 10. 2015, ste predniesli ústne interpelácie v znení:

1. „Či je možné na Dolnej ulici (vedľa Večierky) zastrešiť autobusovú zastávku,
2. či by bolo možné zabezpečiť osvetlenie priechodu pre chodcov pri starom kostole vo Veči, nakoľko mal možnosť vidieť, že tam skoro niekoho zrazili.“

V zmysle § 34 ods. 4 Rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva v Šali Vám zasielame odpoveď na Vašu interpeláciu a oznamujeme Vám nasledovné:

1. Požiadavke (zastrešenie autobusovej zastávky) bude vyhovené v priebehu roka 2016. Autobusová zastávka pri Večierke je jediná bez krytej čakárne.
2. V tesnej blízkosti sa nad priechodom pre chodcov oproti starému kostolu vo Veči, na Nitrianskej ul., nachádza stožiar verejného osvetlenia. Svietidlo bolo v roku 2014 vymenené za nový typ s lepšou svietivosťou, čím sa zlepšila celková bezpečnosť prechádzajúcich chodcov. Úsek je monitorovaný a je vysoká pravdepodobnosť, že pri najbližšej obnove verejného osvetlenia v meste bude doplnený o ďalšie svietidlo.

S pozdravom


  Ing. Jana Nitrayová
prednostka Mestského úradu v Šali

Vypracoval:
Miroslav Políček, referát dopravy a technických činností