Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 01.04.2016 - 15:15  //  aktualizácia: 13.04.2016 - 08:36  //  zobrazené: 1000

Chodíte do práce na bicykli?

...ak nie, je ten správny čas začať! Aj Šaľa sa totiž zapojila do celonárodnej súťaže Do práce na bicykli. Cieľom súťaže je motivovať ľudí, aby svoje autá vymenili za ekologický spôsob dopravy a urobili niečo aj pre svoje zdravie. Šaľa môže opäť ukázať svoju súdržnosť, prihláste svoj tím aj VY!

Do súťaže sa môžu prihlasovať družstvá z jednotlivých firiem či organizácií už od dnes, 1. apríla. Stačí, ak vytvoria dvoj-, až štvorčlenné tímy a jednoducho budú chodiť do práce dvojkolesovým tátošom. Kilometre si bude počítať každý sám a do systému cez internet bude čísla nahadzovať jeden človek za ich tím minimálne jedenkrát za 5 dní. Čiže každý tím si určí vedúceho tímu.

Ako sme už spomínali, jedno družstvo musí mať minimálne dvoch členov, maximálne štyroch. Z jednej firmy, organizácie tak môže pochádzať aj viacero tímov. Do súťaže sa môžu prihlásiť iba tímy, ktorých všetci členovia sú zamestnancami jednej firmy alebo inštitúcie so sídlom alebo pracoviskom v meste Šaľa.

Tohtoročná kampaň je zameraná na rešpektovanie a venovanie zvýšenej pozornosti jedným z najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky – cyklistom. Na tento účel budú slúžiť aj tričká pre účastníkov súťaže. Súťaž je určená 2-4 členným tímom zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie, ktoré sa do súťaže zaregistrujú a tak potvrdia, že budú v období od 1. do 31. mája 2016 dochádzať do práce na bicykli a budú si o tom zapisovať výsledky do registračného systému cez stránku súťaže. Prvým krokom je registrácia tímu, ktorú môžete urobiť od 1. apríla do 26. apríla tu: http://www.dopracenabicykli.eu/registracia-timov/

Oslovte aj známych, aby sa do šetrenia svojej peňaženky, životného prostredia i zdravia zapojili i oni! Tak čo, vytiahneme bicykle a opäť ukážeme, že sme Šaľa? :)