Domov   >  Kino
publikované: 20.11.2018 - 14:50  //  aktualizácia: 23.11.2018 - 10:50  //  zobrazené: 1753

Čaká nás krátky kino-týždeň

Čaká nás krátky, ale o to intenzívnejší kino týždeň!
Počas troch dní premietneme šesť rôznych filmov, tak si máte z čoho vyberať! 
 

Balón
21. 11. 2018 (streda) - 18:00

 

1979, východné Nemecko v čase vrcholiacej studenej vojny. Dve normálne rodiny túžiaci po živote v slobodnej krajine vymyslia v tajnosti veľký plán úteku na západ. Ich hlavnou zbraňou je odvaha a vynaliezavosť, vďaka ktorým tajne postaví teplovzdušný balón, s ktorým sa všetkých osem členov oboch rodín pokúsi preletieť nad Berlínsku múrov. Pri prvom pokuse však neuspejú, celý plán úteku je ohrozený, hrozí im odhalenie a zatknutie. Vydávajú sa teda na nebezpečný pretek s časom s políciou v pätách ... Napínavý príbeh o vzdoru a túžbe po slobode bol natočený podľa skutočných udalostí.
Trailer k filmu:

 

FK: Climax
21. 11. 2018 (streda) - 20:00

Jeden z najkontroverznejších režisérov súčasnosti v jeho najnovšej snímke sleduje skupinu dvadsiatich tanečníkov, ktorých čaká trojdňové skúšanie v starej škole uprostred lesa. Tu urobia jednu poslednú párty s veľkou misou sangrie. Atmosféra rýchlo naberá na obrátkach, zjavne sú omámení drogami, hoci nevedia kto alebo kedy im drogy dal. Netreba veľa a ich stav vyvrcholí neurózami a psychózami, ktoré len znásobuje elektrizujúci rytmus hudby. Kým niektorí z nich sa vznášajú, iní prepadajú do pekiel...
Trailer k filmu:

 

Mladí zabijaci
22. 11. 2018 (štvrtok) - 20:00

Máte v telefóne chúlostivé fotky? Thriller Mladí zabijaci názorne, brutálne a komicky ukazuje, čo s človekom urobí, keď sa takéto obrázky dostanú „von“.
 

Lily je úplne obyčajná stredoškoláčka, ktorá viac než v realite žije na mobile, kde „postuje, lajkuje, šéruje a selfíčkuje“, rovnako ako väčšina jej vrstovníkov. Keď však do digitálnych životov väčšiny obyvateľov mesta prenikne neznámy hacker, ktorý začne zverejňovať práve to, čo malo zostať skryté, začnú sa diať veci. Absolútna panika v mestečku sa rýchlo premení na peklo a Lily si skôr či neskôr musí položiť otázku, či sa vôbec dožije nasledujúceho rána. Všetko totiž nasvedčuje, tomu že tým neznámym infiltrátorom do ľudských súkromí je práve ona. Čierna komédia, brutálna satira, uletený horor. To všetko môžu byť Mladí zabijaci, záleží na tom, ako sa na film budete pozerať, i na tom, ako vnímate svet okolo seba. Ak vás desí predstava, že sa vám niekto nabúral do mobilu, „požičia“ si tam zopár naozaj pikantných fotiek, a tie potom rozpošle do sveta, a vy budete až do konca života chodiť kanálmi, potom vás čaká brutálna satira o tom, aké absurdné následky môže mať takýto zločin Fanúšikovia čiernych komédií, si užijú desivý a zároveň vtipný príbeh večne usmiatej Lilly, ktorá tak dlho zvysoka pozerá na svet okolo sebe, až jej to ten svet vráti baseballovou pálkou veľkosti stredne veľkého mestečka. V uletenom horore uvidíte, čoho všetkého sú ľudia schopní, keď ich niekto doslova vyzlečie na verejnosti. Nezáleží na tom, či je vinník skutočný alebo vymyslený, stačí ukázať prstom, vziať brokovnicu alebo lopatu a pomstiť sa. Naša civilizačná škrupinka je nesmierne tenká a jedna nešťastná fotka na sieti ju môže pretrhnúť takou silou, že potečie krv. Potoky krvi.

Trailer k filmu:
 

 

Mimi a Líza: Záhada vianočného svetla
23. 11. 2018 (piatok) - 17:00

Mimi vidí svet rukami a ušami. Je totiž nevidiaca. Spolu so svojou najlepšou kamarátkou Lízou už navštívili veľa fantastických svetov plných zábavy, ale aj záhad. Teraz konečne prišli Vianoce. Mimi a Líza spoločne so susedmi z domu zdobia nádherný, veľkolepý stromček. Ibaže žiarovky na ňom nechcú svietiť. Kam zmizlo to čarovné vianočné svetlo? Utieklo? Alebo ho ktosi ukradol? Možno v tom má prsty podozrivý sused Viliam, ktorý sa s nikým nekamaráti. Odpoveď sa skrýva v minulosti, keď boli susedia ešte malými deťmi. Mimi a Líza sa teda vydajú na dobrodružnú cestu časom, aby vrátili Vianociam ich očarujúce svetlo.
Trailer k filmu:

 

Úsmevy smutných mužov
23. 11. 2018 (piatok) - 18:15

Úsmevy smutných mužov je celovečerný film podľa rovnomenného knižného bestselleru Josefa Formánka. Miestami vtipný, miestami smutný. Svoju tragikomédiu o chľaste, vôli a vesmíre rozpráva úspešný spisovateľ, ktorý k práci aj k rozprávaniu sa s inými ľuďmi potrebuje najskôr len pohárik a neskôr aj celú fľašu. V liečebni sa potom Josef stretáva s ďalšími osudmi tých, ktorí sú, či donedávna boli, v pití alkoholu ozajstnými majstrami. A vznikajú tú priateľstva a situácie, ktoré v obyčajnom živote ani nie sú možné. Úsmevy smutných mužov priblížia príbehy úspešných chlapov, ktorí sa cez dno fľaše dostali na samotné dno života. Na dno, odkiaľ vedie už len cesta nahor. a vojnovej ceste s alkoholom stretáva Josef napríklad Honzu, bývalého reprezentanta v triatlone a účastníka najťažších pretekov sveta - Ironmana. Úradník a geniálny matematik Milan zase verí, že je vyslancom z vesmíru. Niekoho zradila žena, niekto hral v nemeckom gay porne a svoj príbeh má aj Tomáš, ktorý zašiel vo vzťahu so svojou nevlastnou dcérou až príliš ďaleko. Všetci z rôznych dôvodov chľastali vo veľkom štýle prvú ligu, niekto sám doma, iný ako ťahúň v krčme. Pod dohľadom prísnej primárky a v pevnom režime teraz spoločne spoznávajú, ako ľahké bolo opojnému alkoholu prepadnúť ako naopak ťažká je cesta zo závislosti von. Zo závislosti už ale cesta von nevedie, jediná šanca je nahradiť alkohol niečím iným. Čo tak ubehnúť maratón? Popíjanie je našou národnou tradíciou. Pitie a dokonca aj pobyt v liečebni prináša veľa komických situácií, bohužiaľ to tiež často zle končí hovorí k téme filmu režisér Dan Svátek.
Trailer k filmu:

 

Creed II
23. 11. 2018 (piatok) - 20:00

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje – so životom i sám sa so sebou. Snaží sa zo všetkých síl, aby sa venoval svojim najbližším a zároveň nezanedbával prípravu na dôležitý súboj v ringu. Čaká ho silný súper, ktorého meno sa navyše spája s dávnym nešťastím v jeho rodine, a blížiaci sa zápas bude preto nielen náročný, ale i veľmi osobný. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svojom boku sa Adonis pokúsi naplniť dávny odkaz a získať odpoveď na otázku, za čo sa oplatí bojovať. CREED II je filmom o návrate, ktorý oživí spomienky a znovu pripomenie, čo robí šampióna šampiónom. Posolstvo znie jasne – nezáleží na tom, ako ďaleko vo svojom živote zájdeš, tvoja minulosť a tvoja rodina bude vždy s tebou.
Trailer k filmu:


 

Viac info po vstupenkách nájdete na: http://www.kino.sala.sk/. 
Tešíme sa na vás!