Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 12.01.2017 - 15:29  //  aktualizácia: 12.01.2017 - 15:42  //  zobrazené: 3569

Budúcnosť šalianskej polikliniky

 „Ak by som si mal želať niečo - bol by to obchvat, byty a poliklinika“, vyjadril sa nedávno vo svojom novoročnom príhovore primátor mesta Jozef Belický. Koncom roka nám Štátny fond rozvoja bývania potvrdil financovanie časti nájomných bytov. Na ten zvyšok podáme opakovanú žiadosť už v najbližších dňoch. O obchvate Vás pravidelne informujeme, najnovšie bolo obcami šalianskeho okresu, Nitrianskym samosprávnym krajom, spoločnosťou Duslo a našou samosprávou podpísané oficiálne memorandum. Ale čo spomínaná poliklinika?

Otázka šalianskej polikliniky sa objavila aj na dnešnom (12.01.2017) stretnutí v súvislosti s podpisom memoranda. Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja vo svojom vystúpení pred signatármi memoranda poukázal, že stav našej polikliniky mu vôbec nie je ľahostajný. „V súčasnej dobe sa problematikou polikliniky v Šali zaoberá poverený zamestnanec“. Ako sa ďalej vyjadril, jeho snahou bude prinavrátiť status šalianskej polikliniky na vyššiu úroveň s minimálne základnou komplexnou zdravotnou starostlivosťou. Budúcnosť polikliniky v Šali porovnal s úrovňou polikliniky v Štúrove. Primátor Jozef Belický predsedovi NSK poďakoval aj za pomoc pri ponechaní pohotovosti pre dospelých v Šali, čo Milan Belica taktiež vníma ako základnú prioritu. Belica sa v následných rozhovoroch s médiami vyjadril, že problém šalianskej polikliniky momentálne nie je vo finančných prostriedkoch, nakoľko hospodárenie Nitrianskeho kraja je na veľmi dobrej úrovni. Rýchlosť procesu prinavrátenia statusu plnohodnotnej polikliniky v Šali sa odvíja predovšetkým od legislatívneho procesu. Mesto bude s Nitrianskym samosprávnym krajom vo veci tak potrebnej polikliniky naďalej komunikovať.

(alx)

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/