Domov   >  Kino
publikované: 27.01.2020 - 13:07  //  aktualizácia: 27.01.2020 - 14:01  //  zobrazené: 2688

Bohatý kino program!

FK: PRVÝ ZRADCA
29. 1. 2020 - 20:00

Taliansko osemdesiatych rokov. Klany sicílskej mafie mezi sebou neľútostne bojujú o moc. Vláde sa situácia vymyká z rúk, až kým sa neobjaví prvý zradca. Tommaso Buscetta (Pierfrancesco Favino) urobí to, čo bolo doposiaľ nepredstaviteľné. Poruší prísahu, popíše praktiky najväčšej mafiánskej organizácie Cosa Nostra a pomôže tak sudcovi Falconemu dostať stovky jej členov za mreže. Onedlho sa však začne schyľovať k tvrdej pomste. Strhujúci a v mnohom pravdivý príbeh človeka, který navždy zmenil svet mafie, natočil legendárny režisér Marco Bellocchio. Dostal sa do hlavnej súťaže na festivale v Cannes a zároveň je talianskym kandidátom na Oscara v kategórii najlepší cudzojazyčný film. Ocenenia a festivaly: Annecy Cinema Italien 2019: Prima / BFI London Film Festival 2019: Thrill / Busan International / Film Festival 2019: Icons / El Gouna Film Festival 2019: Official Selection out of Competition / Festival de Cannes 2019: In Concorso / Filmfest München 2019: Wettbewerb CineCoPro / Globi d'Oro 2019: Najlepší film / Miglior Film, Najlepšia hudba / Migliore Colonna Sonora / Karlovy Vary International Film Festival 2019: Horizons / New York Film Festival 2019: Main Slate / Shanghai International Film Festival 2019: The Belt and Road / TIFF - Toronto International Film Festival 2019: Masters. 
Trailer k filmu:

 

MALÉ ŽENY 
30. 1. 2020 - 20:00
 2. 2. 2020 - 17:30 

Autorka oceňovanej drámy Lady Bird prichádza s adaptáciou nadčasového romantického románu.
Jo, Meg, Amy a Beth sú štyri dospievajúce sestry, ktoré snáď ani nemôžu byť viac odlišné. Po tom, čo ich otec zahynul vo vojne, žijú už len s matkou a napriek tomu, že ich život je ťažký, tieto „malé ženy“ nestrácajú nádej ani chuť žiť najlepšie, ako vedia, no hlavne – po svojom. V dojímavej i veselej novinke sa v hlavných úlohách predstavia Emma Watson, Saoirse Ronan a Timothée Chalamet.
Trailer k filmu:

 

MEDVEDÍCI BOONIE: CESTA DO PRAVEKU
31. 1. 2020 - 17:30

Vick a jeho medvedí bratia sa ocitli v praveku a nemôžu sa dostať späť. Všade okolo nich sú obrovské praveké zvieratá, ktorým beží v hlavách jediné – OBED! Počas jednej naháňačky sa naši hrdinovia rozdelia a Bruč stretáva vĺčatko menom Feifei, ktoré sa chce stať statočným bojovníkom a rozhodne sa Bruča sprevádzať cestou za bratmi. Medzitým majú Brumlo a Vick nad hlavu starostí s kmeňom domorodcov, ktorých náčelník sa do Vicka úplne zbláznil. Podarí sa našej neohrozenej partičke dostať späť domov, skôr ako bude neskoro? Dobrodružstvo, aké ešte nezažili, práve začína!
Trailer k filmu:

 

SLUŠNÍ CHLAPCI
31. 1. 2020 - 20:00

Režisér a scenárista Guy Ritchie opäť prichádza so štýlovou akčnou komédiu plnou hereckých hviezd. Slušní chlapci - to sú Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Hugh Grant a ďalší. Dej sa točí okolo Američana Mickeyho Pearsona (McConaughey), ktorý si v Londýne vybudoval výnosné marihuanové impérium. Keď sa v podsvetí začne šuškať, že chce skončiť s biznisom a odísť z trhu, rozbehne sa kolotoč klamstiev, úplatkov, vydierania a zákerných podrazov, v ktorom chce každý zo zúčastnených získať čo najväčší podiel pre seba.
Trailer k filmu:

 

VEĽKÉ ŽELANIE
1. 2. 2020 - 16:00

V malom mexickom mestečku Santa Clara , kde sa duchovia vracajú raz ročne na Deň mŕtvych, žije šestnásťročná Salma, ktorá nikdy nepoznala svojich rodičov. Keď sa na nich pýta, dostáva stále tú istú odpoveď – že ju jej rodičia opustili. Salma ,ktorá nechce tomuto uveriť, hľadá odpoveď na tento fakt, neprestáva pátrať po odpovedi, a hľadá aj informácie, ktoré by jej priblížili identitu jej rodičov. Neustále zisťuje, pýta sa a neprestáva . … Až do tej doby, pokiaľ sa jej do rúk dostane zvláštna kniha plná príbehov a kúziel. Čarovná kniha by mohla byť chýbajúcim článkom k objasneniu tajomstva jej rodiny. Vďaka knihe sa Salma rozhodne podniknúť dobrodružnú cestu za tajomstvom jej rodičov. Na túto dobrodružnú cestu sa k nej pripoja jej odvážni a udatní priatelia Jorge a Pedro. Nájde Salma všetky indície odkazujúce k rodinnej minulosti? Podarí sa jej vypátrať históriu jej rodičov, prípadne sa s nimi stretnúť?
Trailer k filmu:

 

PRÍLIŠ OSOBNÁ ZNÁMOSŤ
1. 2. 2020 - 18:00

Film prináša príbehy troch žien, ktoré sa poznajú, alebo sa spoznajú. Spája ich priateľstvo, muž a malé, päťročné dievčatko. Simona (Tatiana Dyková) si nanovo buduje život po tom, čo sa rozvedie a syn sa rozhodne žiť s otcom. Natáliu (Petra Hřebíčková) si nájde láska v podobe vdovca s malou dcérkou a obetavou babkou. A Eva (Eliška Balzerová) aj v dôchodkovom veku zisťuje, že do jej života stále patrí láska partnerská, nielen tá k vnučke.Úsmevný, miestami dojímavý príbeh je dôkazom toho, že spôsobov lásky je toľko, koľko je ľudí na zemi. Že niekedy stačí málo, aby sa z kratochvíle vyvinul pevný vzťah, a ešte menej stačí na to, aby sa starostlivo vyskladané šťastie rozbilo na tisíc kúskov. Film o láske k mužom, k deťom, k sebe samým, o zodpovednosti za tých, ktorých milujeme, aj za tých, ktorí ich milovali pred nami. Film, v ktorom sa Slovenky nájdu.Tri ženy. Tri podoby lásky. Tri príbehy radosti i bolesti, šťastia aj smútku…Tvorcovia divácky úspešného filmu Všetko alebo nič, ktorý pred dvomi rokmi videlo v slovenských kinách 338 tisíc divákov, natočili komédiu Príliš osobná známosť podľa knižného bestselleru spisovateľky Evity Twardzik Urbaníkovej. Réžie filmu sa opäť ujala Marta Ferencová. České ženské trio v hlavných úlohách – Elišku Balzerovú, Tatianu Dykovú a Petru Hřebíčkovú – doplnia slovenskí herci Ľuboš Kostelný a Marián Mitaš, Chorvát Janko Popović Volarić a srbskí herci Branislav Trifunović a Predrag Manojlović.
Trailer k filmu:
 

 

BAD BOYS NAVŽDY
1. 2. 2020 - 20:00

Kultoví zlí chlapi sa vracajú!
Will Smith a Martin Lawrence ako svojskí partneri z miamskej polície si ešte raz zmerajú sily s nepriateľmi v očakávanom pokračovaní populárnej akčnej komédie..
Trailer k filmu:

 

LABKOVA PATROLA: PRIPRAVENÍ POMÁHAŤ A ZACHRAŇOVAŤ
2. 2. 2020 - 16:00

Už žiadny plač a žiadny priek, patrola má na všetko liek! Labková patrola sa vracia do kín a tento raz sa vám partička psích záchranárov na čele s chlapcom Ryderom predstaví v špeciálnom pretekárskom filme. V Adventure Bay sa schyľuje k veľkolepým automobilovým pretekom a kamaráti Marshall, Rubble, Chase, Rocky, Zuma a Skye pomáhajú s prípravami. Labky spolu vytvoria servisný tím pre svojho obľúbeného pretekára a tešia sa, že mu pomôžu zvíťaziť. Problém nastane, keď sa ich šampión nešťastnou náhodou zraní a nemôže šoférovať. Odvážnych psíkov však len tak niečo neprekvapí, sú vždy pripravení pomáhať a zachraňovať. Pre Labkovú patrolu nie je žiadna úloha príliš ťažká, žiadna misia nesplniteľná. Za volant sa teda posadí Marshall, šliapne na plyn a spolu s ostatnými kamarátmi predvedie v kinách skvelú, zábavnú jazdu. Pretekársky diel doplnia dve najnovšie epizódy, v ktorých si „labkáči“ budú musieť poradiť s obrovským odtrhnutým balónom a čaká ich aj jedno pavúčie dobrodružstvo. Úloh je viac než dosť, takže, labky, hor sa do akcie! Požiarnik Marshall, technik Rubble, policajt Chase, mechanik Rocky, vodný záchranár Zuma, letecká záchranárka Skye a pochopiteľne Ryder sú detským fenoménom súčasnosti. Prvé uvedenie ich dobrodružstiev v kinách v roku 2019 malo prekvapivo veľký úspech u nás aj vo svete, pre mnohé deti znamenala Labková patrola vôbec prvý výlet do kina a premiérový zážitok z veľkého plátna. Detskí diváci aj ich rodičia tak už netrpezlivo čakajú, kedy sa na plátna kín dostanú ďalšie príbehy odvážnych šteniatok.
Trailer k filmu:

 

ATTILA
2. 2. 2020 - 20:00

Dokumentárny film s názvom Attila sleduje a mapuje celoživotný príbeh športovca a novodobej slovenskej hviezdy Attilu Végha. Zachytáva najdôležitejšie kapitoly jeho života od skorého detstva do súčasnosti. Z rozprávania rodiny, blízkych, priateľov, kolegov, športovcov, umelcov, spevákov, súperov a tiež nikdy nezverejnených archívnych záberov môže divák nahliadnuť do jeho života a sledovať kroky, ktoré ho priviedli k úlohe MMA zápasníka, hoci na ňu v detstve nemal mnoho predpokladov. Príbeh svetového šampióna mapuje tiež cestu skromného chlapca z Gabčíkova až na uznávaný MMA trón v USA. Film konfrontuje jeho doterajšiu kariéru a odhaľuje jeho prehry i víťazstvá z doteraz nevideného uhla - zo zákulisia. Zaujímavým aspektom je sledovanie vývoja športu MMA ako takého, ktorý je aktuálne najdynamickejšie sa vyvíjajúcim športom na svete. Príbeh Attilu je príbehom driny, odhodlania, sily, ale taktiež príbehom priateľstva, ktoré pretrváva po celý život. V pripravovanom dokumente uvidí divák nielen športovú kariéru, ale taktiež boj so životom samým a boj o možnosť športovú kariéru vôbec mať. Film ukáže vlny úspechov, ale aj na vlny prehier a zúfalstva. A v neposlednom rade zobrazí prípravu na zápas storočia proti Karlosovi „Terminátorovi“ Vémolovi.
Trailer k filmu:

 

Všetky informácie o programe nájdete na http://www.kino.sala.sk
Tešíme sa na vás!