Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 05.11.2018 - 19:32  //  aktualizácia: 05.11.2018 - 19:49  //  zobrazené: 2066

Bežecká dráha je otvorená

Pripraviť sa, pozor, štart! Bežecký ovál v areáli ZŠ J. Murgaša 5. novembra slávnostne a symbolicky otvorili. Dráhu prišiel odskúšať aj mladý šaliansky úspešný športovec Dano Kováč.

„Snažíme sa vytvárať podmienky tak, aby ste mohli dosahovať čo najlepšie výsledky. Samozrejme aj v športe. Šport je úžasný – spája ľudí, buduje v človeku disciplínu a fair play,“ prihovoril sa primátor Šale Jozef Belický zástupcom a žiakom školy a poslancom mesta. Po tom, ako sa za vybudovanie oválu práve v areáli tejto školy poďakoval riaditeľ školy Rudolf Kuklovský nastala veľká chvíľa. Primátor mesta, riaditeľ školy a známy mladík, ktorý žne úspechy v športovej chôdzi, Daniel Kováč, prestrihli pásku. Následne pokrstili dráhu pieskom. Dano sa napokon s dvadsiatkou detí postavil na štartovaciu čiaru a spolu otestovali dráhu. Všetkých odmenila viceprimátorka mesta Danica Lehocká s poslancami mesta symbolickým darčekom. Deti sa z malého uteráčika s nápisom „Mesto Šaľa podporuje šport“ úprimne tešili. Užívali si aj prítomnosť Dana, ktorý má na konte úspechy z mnohých, aj celoeurópskych súťaží. „Dano nemal ľahký osud, ale práve on je príkladom toho, že ak je niekto usilovný a má trošku aj talent, dajú sa dokázať zázraky. Môže byť vzorom pre mnohé deti,“ povedal primátor na margo úspechov Dana Kováča.

Ovál bude slúžiť žiakom, ale aj širokej verejnosti. Bude mať riadny prevádzkový poriadok. V tejto súvislosti prosí riaditeľ školy, aby túto hodnotnú dráhu ľudia chránili. „Verím, že túto pozitívnu novinku, túto investíciu, si budeme vážiť. Je to apel aj voči žiakom, aj voči verejnosti, aby sme ho využívali na ten účel, na ktorý je vytvorený,“ povedal Rudolf Kuklovský, riaditeľ základnej školy.

250-metrov dlhá tartanová dráha s doskočiskom do pieskoviska je druhá v poradí, ktorú mesto postavilo. Prvá je na ZŠ Hollého v mestskej časti Veča. Na vybudovanie tejto prispel aj prístup spoločnosti Duslo, a.s. „Výstavba cyklotrasy si vyžadovala našu spoluúčasť, tú sa však podujala uhradiť spoločnosť Duslo. Z ušetrených peňazí sme sa rozhodli vybudovať tento ovál,“ vysvetlil primátor.

Investície do športovísk týmto nekončia. Vedľa stojace multifunkčné ihrisko si už vyžadovalo investíciu. V týchto dňoch prebieha výmena mantinelov a sieťky na ihrisku.

 

(ek, foto: P. Szalayová)