Domov   >  Kino
publikované: 23.04.2019 - 10:47  //  aktualizácia: 23.04.2019 - 11:20  //  zobrazené: 2491

AVENGERS: ENDGAME

Veľká noc je za nami a čo prináša aktuálny týždeň v kine? Vy neviete? Dlhoočakávanú slovenskú premiéru filmu Avengers: Endgame!

Ale nielen to. Budeme sa aj báť pri horore o Llorone, pri Hellboyovi a smiať sa s Yetim, či sledovať dobrodružstvá Mii a jej veľkého bieleho kamaráta a tiež si zatancujeme s Gloriou vo filme Zamilovaná Gloria! :) 

 

HELLBOY
24. 4. 2019 - 20:00

Obľúbený temný hrdina Hellboy sa vracia na plátna kín v plnej paráde. Pod hlavičkou ÚPVO (Úradu pre paranormálny výskum a obranu) sa vydáva do Londýna, kam sa zo záhrobia vrátila obávaná čarodejnica Nimue. „Krvavá Kráľovná“ potrebuje nabrať silu, pretože v dávnych dobách ju zabil samotný kráľ Artuš a kusy jej rozštvrteného tela ukryl v rôznych častiach Anglicka. Hellboy teraz musí zabrániť, aby Nimue na svet ľudí zoslala smrtiacu morovú ranu. Rohatý cynik má našťastie po svojom boku nevlastného otca, profesora Trevora Bruttenholma, a kamarátku Alice, mimoriadne nadané médium. Spolu s nimi odhalí šokujúcu pravdu o svojom pôvode i o tom, aké je jeho skutočné poslanie.
Trailer k filmu:

 

KLIATBA KVÍLIACEJ ŽENY
25., 29. 5. 2019 - 20:00

La Llorona. Plačúca žena. Desivý prízrak chytený medzi nebom a peklom s hrozným osudom spečateným vlastnou rukou. Už len zmienka jej mena desí po svete celé generácie. Počas života v záchvate žiarlivosti utopila svoje deti, no vzápätí sa za nimi so žalostným plačom vrhla do rozbúrenej rieky. Teraz plače naveky. Jej slzy sú smrteľné a kto v noci začuje jej volanie smrti, je zatratený. La Llorona sa zakráda tmou a loví deti v zúfalom pokuse nahradiť vlastné. Stáročiami sa jej nenásytná túžba stáva čoraz väčšou... a jej metódy čoraz desivejšími. V 70tych rokoch 20teho storočia sa La Llorona v Los Angeles zakráda nocou – za deťmi. Ignorujúc strašidelné varovanie znepokojnej matky podozrivej z ohrozovania detí, sa sociálna pracovníčka so svojimi malými deťmi čoskoro ocitne v hrôzostrašnej nadprirodzenej ríši. Jedinou nádejou ako uniknúť smrteľnému hnevu La Llorony zostáva kňaz zbavený ilúzií, ktorý na pomedzí strachu a viery pomocou mysticizmu vyháňa zlo. Vystríhajte sa pred jej chladným kvílením… nezastaví sa pred ničím, aby vás pohltila do svojej temnoty. Jej muky už nič nezmierni. Jej dušu už nič nespasí. Niet úniku pred prekliatím La Llorony.
Trailer k filmu:

 

HĽADÁ SA YETI
26. 4. 2019 - 17:30
27. 4. 2019 - 16:00

Predstavujeme vám pána Spojku! Výška 2 metre a 40 centimetrov, hustá srsť, váha 280 kilogramov – ale nedajte sa oklamať jeho vzhľadom....je neuveriteľne milý a srší vtipom. Všetci diváci, ktorí prídu do kina na film HĽADÁ SA YETI si ho zamilujú. Jeho dobrodružstvo začína vo chvíli, keď sa unavený z večnej samoty uprostred divočiny rozhodne napísať list nebojácnemu prieskumníkovi sirovi Lionelovi Frostovi. Prosí ho v ňom, aby mu pomohol nájsť vzdialených súkmeňovcov, ktorí žijú v tajomnom údolí Šangri-La. Sir Lionel dlho neváha a zorganizuje výpravu, ku ktorej sa pridá aj jeho dávna priateľka Adelina Fortnightová. Odvážne trio smeruje na druhý koniec sveta, aby pomohli novému priateľovi a zistili, že rodina sa dá nájsť aj na tých najneočakávanejších miestach.
Trailer k filmu:
 

 

AVENGERS: ENDGAME
26., 27. 4. 2019 - 20:00

Po ničivých udalostiach v Avengers: Infinity War (2018) je vesmír v ruinách. S pomocou zostávajúcich spojencov sa Avengers znova zhromaždia, aby odvrátili akcie Thanosa a obnovili poriadok vo vesmíre.
Trailer k filmu:

 

MIA A BIELY LEV
27. 4. 2019 - 18:00
28. 4. 2019 - 16:00

Rodinné dobrodružstvo o dievčati a jej priateľstve s bielym levom. Jedenásťročná Mia dostane malého bieleho leva a stanú sa z nich nerozluční kamaráti. Keď ale trochu podrastú a prestanú byť mláďatá, musia spolu utiecť do africkej divočiny, aby vzácne zviera zachránili pred lovcami trofejí. Výnimočný film z africkej prírody vznikal plné tri roky a počas nich sa z filmového príbehu stal skutočný. Jedinou možnosťou, ako film nakrútiť bez filmových trikov, totiž bolo, aby spolu malé biele levy a detskí herci vyrastali a stala sa z nich jedna svorka. Prípravy a natáčanie prebiehalo pod dohľadom Kevina Richardsona, vo svete známeho ako "Zaklínača levov". "Bolo to úžasné. Kevin a obaja detskí herci boli s levmi jedna rodina. Mohli s nimi robiť čokoľvek, kdekoľvek byť s nimi. My ostatní sme museli myslieť na to, že točíme s divokými zvieratami a predátormi, museli sme mať nejakú ochranu, držať sa za plotom. Ale oni traja mali to najdokonalejšie zabezpečenie. Lásku," spomína s dojatím režisér Gilles de Maistre. Kráľ prírody, majestátny lev ako ten najlepší kamarát a domáci miláčik? Prečo nie? Jedenásťročné dievča Mia sa s rodinou presťahuje na farmu v južnej Afrike, kde sa jej v leviej rezervácii splní dávny sen snáď všetkých detí sveta. Dostane malého levíka, mláďa vzácneho bieleho leva. Charlieho. Počas ďalších rokov sa z nich stanú nerozluční priatelia, parťáci na celý život, ktorých puto a láska stiera rozdiel medzi svetom ľudí a zvierat. Z mláďaťa, ale vyrastie naozajstné zviera, z roztomilého levíka sa stane skutočný úžasný silný lev. A Mia zistí, že rodinnej farme sa až tak dobre nedarí a otec musí obetovať jej jedinečného bieleho leva ako trofej pre lov turistov. Mia a biely lev nemajú inú možnosť, než utiecť, a vydať sa spolu na úžasnú cestu do africkej savany, aby v divočine ďaleko od pušiek lovcov našli pre Charlieho bezpečné miesto a levie kráľovstvo. Priateľstvo totiž nie je iba slovo, ale záväzok a skutočné dobrodružstvo. Režisér Gilles de Maistre má za svoju hranú aj dokumentárnu tvorbu rad ocenení vrátane detskej ceny a ceny divákov z Cannes. Nápad na film získal pri natáčaní dokumentu o priateľstve zvierat a ľudí v Afrike. Mamu hlavnej hrdinky hrá Mélanie Laurent známa napríklad z filmu Nehanební bastardi. "Bolo to ako sen. Až budem stará, budem môcť povedať, že som natáčala v Afrike s bielymi levmi a sledovala ich ako rastú. Raz sme boli von, naľavo od nás žirafy, napravo nosorožce a zrazu sa krajina začala triasť. Videli sme bežať stádo slonov. Nádhera. Nemohla som prestať plakať od dojatia."
Trailer k filmu:

 

ZAMILOVANÁ GLORIA
28. 4. 2019 - 18:00

Gloria je rozvedená päťdesiatnička s už dospelými deťmi a nudným kancelárskym životom. Po večeroch sa však rada odviaže v klube na tanečnom parkete, kde raz stretáva Arnolda. Gloria sa doňho nečakane zamiluje a po rokoch opäť zažíva radosti i strasti nového ľúbostného vzťahu, ktorý ju ovplyvní viac, než je ochotná si priznať.
Trailer k filmu:
 

 

Viac info o vstupenkách na www.kino.sala.sk
Tešíme sa na vás!