Domov   >  Kultúra
publikované: 24.09.2021 - 21:56  //  aktualizácia: 24.09.2021 - 21:58  //  zobrazené: 3057

Alžbeta Sedliačiková získala Zlaté srdce

Združenie ZPOZ oslávilo 30. výročie svojho vzniku. Mnohí netušia, že s členmi ZPOZ-u sa stretli pri svojich významných životných udalostiach aj v našom meste. Združenie pre občianske záležitosti (ZPOZ) združuje ľudí, ktorí vám na sobáši recitujú, oddávajú vás alebo pri uvítaní do života sa prihovárajú vášmu dieťatku. Viac ako štvrťstoročie pôsobila v ZPOZ-e aj naša Šaľanka Alžbeta Sedliačiková. Za jej dlhoročnú obetavú prácu získala celoslovenské ocenenie ZPOZ Zlaté srdce.

Sobáš či uvítanie dieťaťa do života sa zapíše do sŕdc každého páru či rodičov. Preto sa „ZPOZ-ákom“ nemôže stať hocikto – len človek, ktorý túto prácu cíti za poslanie a vykonáva ju s úprimnou radosťou. Jednou takouto dlhoročnou členkou je Šaľanka Alžbeta Sedliačiková. Známa je aj ako hlavná kontrolórka mesta Šaľa, ktorá sa číslam a kontrolnej činnosti venovala úctyhodných 30 rokov. „Možno práve preto, aby jej život nebol iba náročným pracovným svetom čísiel, jej vášňou sa stala poézia. Relaxačnú záľubu našla v prednese umeleckého slova, ku ktorému prechováva veľkú lásku,“ píše sa v nominácii. Kto ju pozná, vie, že miluje slovenský jazyk. 27 rokov spoluorganizovala a zabezpečovala celonárodnú súťaž v prednese slovenských povestí, „Šaliansky Maťko J. C. Hronského“.

Cenu Zlaté srdce si prevzala v piatok 24. septembra v Banskej Bystrici v spoločnosti svojich milých kolegov ZPOZ-ákov Martiny Čižmárikovej, Petra Hlavatého, Miloslavy Bartíkovej a Eleny Hlavatej. Zo srdca gratulujeme!

 

(ek, foto: PH)