Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 20.12.2019 - 16:45  //  aktualizácia: 20.12.2019 - 16:54  //  zobrazené: 1837

Zapojili sa do množstva predvianočných aktivít

Predvianočná naláda už naplno zavládla na Základnej škole Jozefa Cígera Hronského na Krátkej ulici v Šali. Pred Vianocami pripravili v priestoroch školy sériu aktivít, ktoré vyčarili úprimné úsmevy žiakov i učiteľov. 

 

Týždeň začal v pondelok vianočnou školskou burzou. Svojich domácich pokladov - hračiek, kníh, CD, DVD, spoločenských hier, plyšákov či iných drobností - sa vzdali žiaci prvého a druhého stupňa a ponúkli ich ostatným za symbolické ceny. "Zakúpiť si mohli aj vianočné ikebany a ozdoby, ktoré vytvorili šikovní školáci počas tvorivých dielní. Bola to ďalšia aktivita, ktorou sme začali predvianočný týždeň," hovorí jedna z učiteliek Nikoleta Laczková Körösiová.

 

Po vianočnej školskej burze a tvorivých dielňach sa uprostred týždňa žiaci zapojili do druhého farebného dňa. Ide o myšlienku, ktorá v sebe skrýva pozvanie k tomu, aby jeden deň počas týždňa prišli na vyučovanie v jednej konkrétnej farbe. Po zelenej prišla na rad červená. "Zapojilo sa 116 žiakov na prvom stupni, 81 na druhom stupni a 18 učiteľov. Už po druhýkrát ukázali najvyššiu zapojenosť, tímovú prácu a súdržnosť triedy 3. A a 5. A," dodala učiteľka Körösiová.

 

Myšlienku iniciovala žiacka školská rada, ktorá vznikla pri škole na začiatku školského roka. Tvorí ju 14 zástupcov tried od štvrtého po deviaty ročník. Ich hlavnou úlohou je úzka spolupráca medzi členmi rady, pedagógmi a vedením školy. Okrem týchto nápadov chystá aj pravidelné špeciálne rozhlasové vysielanie. Pred Vianocami to bude rozhlasové vysielanie o svätom Mikulášovi a zvykoch, ktoré sú spojené s osobou svätej Lucie. 

 

 

Text a foto: ZŠ J. C. Hronského v Šali