Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 15.04.2020 - 11:31  //  aktualizácia: 15.04.2020 - 11:39  //  zobrazené: 1207

Ako zaobchádzať s bioodpadom?

Mesto Šaľa pravidelne zabezpečuje každý týždeň vývoz zeleného odpadu v Šali aj vo Veči. Obyvatelia, ktorí chcú, aby im mesto zabezpečilo vývoz bioodpadu sú už zvyknutí vyložiť svoj zelený odpad pred svoje domy. Upozorňujeme obyvateľov, že konáriky z viničov či ovocných stromov musia byť postrihané a zviazané, bylinný odpad je potrebné uložiť do vriec, košíkov či debničiek. Žiaľ, často sa stáva, že si obyvatelia túto povinnosť nesplnia a v takom prípade Vám zelený odpad nemusí byť vyvezený.

Ani záhradkári často nie sú disciplinovaní. V záhradkárskych osadách sa nachádzajú kontajnery na zelený odpad. Do týchto kontajnerov sa ale často zapletie okrem bioodpadu aj  odpad, ktorý tam nepatrí, či už sú to plastové predmety, kartóny a mnohé ďalšie predmety. Do kontajnerov na zelený odpad patrí len biologicky rozložiteľný odpad. V prílohe článku sa nachádzajú fotografie, ako by to nemalo vyzerať.

Pevne veríme, že budú v tomto občania už disciplinovanejší. Okrem toho, vzhľadom ku šíriacemu sa koronavírusu trávi mnoho občanov tieto dni doma a v záhradách, a tak sa tvorí veľa zeleného odpadu. Buďme preto ohľaduplní a chráňme prírodu, ktorá je okolo nás.

(DH)