Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 17.01.2020 - 14:22  //  aktualizácia: 17.01.2020 - 14:24  //  zobrazené: 3724

Aká je situácia s obchvatom mesta Šaľa?

Obyvatelia Šale a tisícky áut, ktoré dennodenne prechádzajú našim mestom a komplikujú dopravnú situáciu sa už nevedia dočkať najväčšej dopravnej udalosti. Tá sa týka obchvatu mesta Šaľa, ktorý by sa mal začať stavať už v tomto roku. O jeho realizáciu sa snažilo nielen mesto, ale i ostatní účastníci, pričom tento projekt podporili štátne inštitúcie, vďaka ktorým sa začali prípravy na realizáciu obchvatu. Aj napriek celej tej snahe, rôznych stretnutí a rokovaní podal jeden z účastníkov stavebného konania odvolanie proti stavebnému povoleniu Okresného úradu v Nitre, ktorým bola povolená stavba ,,Cesta I/75 Šaľa – obchvat.“ V tejto chvíli je odvolanie na Okresnom úrade v Nitre, aby sa s jeho námietkami vysporiadal odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií.  

Mesto Šaľa sa nestotožňuje s  námietkami uvedenými v odvolaní, ale nemá kompetenciu rozhodovať o týchto námietkach. S najväčšou pravdepodobnosťou bude o odvolaní rozhodovať  až Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky. Mesto urobilo všetko, čo bolo v jeho silách, aby sa realizácia obchvatu začala čo najskôr, avšak mesto nie je v pozícii, aby mohlo rozhodovať o tomto odvolaní.

Šaľa k výstavbe obchvatu takto blízko ešte za posledných 30 rokov nebola. Pevne veríme, že sa všetky nezrovnalosti vyriešia a jeho realizácia sa uskutoční čo najskôr.  

(DH)