Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 30.05.2019 - 15:49  //  aktualizácia: 31.05.2019 - 12:57  //  zobrazené: 893

Aj vďaka vám môžeme zvýšiť kvalitu života v meste

Mesto Šaľa vykonáva v týchto dňoch dopravno-sociologický prieskum. Našim cieľom je zistiť a zmapovať dopravné potreby, možnosti a zvyky občanov mesta. Každý jeden anketový lístok bude mať vplyv na kvalitu výsledného riešenia, čiže každý obyvateľ, ktorý sa do tejto ankety zapojí prispeje k tomu, aby sme prijali tie najlepšie riešenia. Výsledky budú použité pre dopravné plánovanie, analýzu súčasného stavu dopravy v meste a prognózy na výhľadové obdobie pre Územný generel dopravy. Ak budeme mať dostatočné podklady a budú zverejnené výzvy na Ministerstve hospodárstva SR, Šaľa sa vďaka tomuto môže prihlásiť a získať finančné prostriedky na špeciálne projekty, či už zamerané na pešiu a cyklistickú dopravu alebo parkovanie. ,,Na to aby sme tie peniaze mohli získať, potrebujeme koncepčné materiály, dokumenty, ktoré nám umožnia vysvetliť v akom bode sa momentálne nachádzame a kam toto celé snaženie a prostriedky smerujú. Smerujú k tomu aby si občan mohol zvoliť, že nepôjde niekam vozidlom, ale že zvolí napríklad bicykel, preto lebo je to rovnako pohodlné, má na to vytvorenú infraštruktúru a  je to priaznivé k životnému prostrediu,“ doplnil primátor Šale Jozef Belický.

Mesto už v minulom kalendárnom roku vykonalo viacero dopravných prieskumov. V súčasnosti chýba už len ten najdôležitejší a to anketový dopravno-sociologický prieskum, ktorý hovorí práve o tom, ako sa ľudia správajú počas priemerného pracovného dňa. ,,Anketový dopravný lístok slúži na to, že máme základné údaje o domácnosti, všetko je anonymné a každý člen v domácnosti vyplní v jednom stĺpci jeho cesty a jazdy, počas celého dňa, od rána až do večera, až kým sa nevráti späť domov. Na základe tohto, vieme rozvíjať mesto komplexnejšie a efektívnejšie,“ uviedol Tibor Schlosser z Katedry dopravných stavieb STU v Bratislave.

Anketové lístky nájdete v najnovšom čísle mesačníku Súkromný podnikateľ alebo tu na webovej stránke. Vyplnený dotazník môžete doručiť do podateľne Mestského úradu v Šali alebo ho jednoducho odfotiť z oboch strán a poslať fotku vyplneného dotazníka na info@sala.sk. Dotazník aj so stručnými informáciami nájdete v prílohe.

Ďakujeme obyvateľom za každý jeden vyplnený dotazník, ktorý naše mesto môže posunúť opäť ďalej.

 

 

(dh)

Prílohy

2019-0529-anketa-ms-ps-02

(xlsx - 12.97 kB)
sp19-05_dotaznik

(pdf - 3.26 MB)