Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 07.05.2019 - 17:12  //  aktualizácia: 07.05.2019 - 18:26  //  zobrazené: 1783

Aj v Šali sme si pripomenuli Deň víťazstva nad fašizmom

Po prvomájových oslavách sme si aj v našom meste pripomenuli Deň víťazstva nad fašizmom. Pietny akt kladenia vencov na počesť ukončenia druhej svetovej vojny sa uskutočnil pri pamätníku na Dolnej ulici. ,,Šaľa bola oslobodená 31.marca 1945. Pripomenuli sme si teraz 74. výročie. Som rád, že pri tejto príležitosti sa zhromažďuje veľa ľudí“ priblížil viceprimátor Šale Róbert Tölgyesi.

Zaspomínať si prišli aj členovia organizácie protifašistických bojovníkov. ,,Môj otec bol v koncentračnom tábore. Ako spomienka naňho som vstúpila do tohto zväzu. Je nás už málo, ale máme to v srdci a podávame to ďalej našim deťom“ dodala predsedníčka organizácie Milena Bartová. Spomienka na tragické udalosti sa určite vryla do pamäte aj prítomným deťom z miestnych základných škôl. ,,Môj otec, 31 ročný, zahynul v Slovenskom národnom povstaní. To je dôvod prečo som tu a vážim si aj to, že sú tu tieto detičky, že ich škola vedie k tomu, aby spomínali“ uviedla členka organizácie protifašistických bojovníkov Irena Uhrínová.

K pamätníku na Dolnej ulici sme položili vence ako znak úcty tým, ktorí bránili svoju krajinu pred nacistickými okupantmi.

 

 

(dh)