Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 23.01.2016 - 11:21  //  aktualizácia: 24.01.2016 - 10:46  //  zobrazené: 1678

„Aj tak sme stále frajeri“

Vonku je síce mrazivo, no v športovej hale vo Veči je dnes horúco. Mladí futbalisti bojujú o prvenstvo. Na halovom turnaji vo futbale pre ročníky 2004 a mladších sa zišlo šesť tímov aj vďaka iniciatíve rodičov. Stretnutie šiestich mužstiev (Šaľa, Galanta, Mojmírovce, Kolárovo, Nitra, Šamorín) prišiel slávnostne otvoriť primátor Šale Jozef Belický. Na mužstvá čaká dnes 15 zápasov.
 
Turnaj otvorili domáci, hrali proti tímu z Galanty. Šalianskych hráčov pred zápasom povzbudil osobne aj primátor mesta. Každému hráčovi a jednej zástupkyni nežného pohlavia, Roxy Kolárovej, zaželal hlavne úspešné strely na bránu. Z víťazstva sa napokon mohli tešiť domáci hráči z FK Duslo Šaľa, Galantu zdolali 2:0. Tréner Juraj Iván bol s ich výkonom spokojný. „Viac-menej sa sústreďujeme na vonkajšie zápasy, ale aj takéto stretnutie je dobré pre zdokonalenie techniky. Chlapci hrajú to, čo od nich čakám, dali sme dva pekné góly, zatiaľ spokojnosť,“ netajil radosť tréner.
 
Mládežníci sa na halovom turnaji vo futbale stretávajú každoročne aj vďaka svojim rodičom, ktorí ich športové aktivity podporujú. Ich snahu víta aj primátor mesta. Medzi organizátormi je aj jeden z poslancov Šale, Ivan Kováč. „Rodičia sa snažia organizovať podobné podujatia nielen pre túto vekovú kategóriu, ale aj pre staršie deti. Robíme to pre naše deti a tešíme sa z ich úspechov,“ priblížil Ivan Kováč, otec dvoch hráčov za FK Duslo Šaľa.
 
Snaha rodičov realizovať športové stretnutia presahuje dokonca aj hranice štátu. Aj šalianski futbalisti sa zúčastnia trojdňového medzinárodného stretnutia počas budúceho víkendu. „Chystáme sa do Prešova na veľký medzinárodný turnaj, zastúpených bude až 7 krajín. Aj na toto stretnutie môžu deti ísť najmä vďaka pomoci rodičov,“ hovorí Ivan Suchoň, ktorého syn hrá v šalianskom tíme už 5 rokov.
 

Výsledky turnaja:

Mojmírovce 7:4

Šamorín 8:4

Šaľa 4:2

Kolárovo 2:2

ČFK Nitra 3:12

Galanta 9:9

 

Najlepší brankár: Bruno Kliha, Šaľa, najlepší strelec - Áron Szekeres, Galanta, najlepší hráč - Majko Henyig Mojmírovce


 
 
  • otvorenie Halového turnaja vo futbale, Veča, Spojená škola Nivy 2
  • hráčka FK Duslo Šaľa Roxy Kolárová s primátorom Šale Jozefom Belickým
  •  zápas Šaľa - Galanta skončil víťažstvom Šale 2:0
  •  zápas Šaľa - Galanta skončil víťažstvom Šale 2:0
  •  zápas Šaľa - Galanta skončil víťažstvom Šale 2:0
  •  zápas Šaľa - Galanta skončil víťažstvom Šale 2:0
  •  zápas Šaľa - Galanta skončil víťažstvom Šale 2:0
  • radosť domácich z gólu, ktorý uštedrili tímu z Galanty
  • Msú Šaľa 13 min ·    druhý zápas: Mojmírovce - Nitra
  • 1. miesto: Mojmírovce