Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 18.01.2019 - 11:18  //  aktualizácia: 18.01.2019 - 11:19  //  zobrazené: 1378

Aj primátor Šale bol v prezidentskom paláci

Andrej Kiska prijal vo štvrtok v rámci novoročných prijatí aj zástupcov Združenia miest a obcí Slovenska. Medzi pozvanými bol aj primátor nášho mesta, Jozef Belický.

Komunálne voľby považuje prezident za príležitosť demokratickým spôsobom vyjadriť, ako si ľudia predstavujú slušné a spravodlivé Slovensko. „Vy ste ich odpoveďou. Vaše mandáty sú záväzkom a príležitosťou ukázať, že vieme spravovať našu krajinu, naše mestá a obce slušne a v prospech ľudí,“ povedal v príhovore. Zdôraznil, že úlohou politikov je ponúkať riešenia na problémy a dokázať ich aj presadiť. „Ľudia do vás vložili dôveru, ja vám do nového roka prajem silu, vytrvalosť a vôľu,aby ste dokázali túto dôveru premeniť na výsledky, prihováral sa prezident.

Hlava štátu upriamila pozornosť v rámci prihovárania sa starostom a primátorom na tému školstva. Zdôraznil potrebu dostupnej predškolskej výchovy – aby každý rodič, ktorý sa chce vrátiť do práce, mal možnosť umiestniť dieťa v jasliach alebo v škôlke. „Vaša úloha v tomto procese bude nezastupiteľná aj v súvislosti s plánom vlády zaviesť povinnú predškolskú prípravu od septembra 2020. Ako prezident by som vás chcel poprosiť, aby ste z tejto témy urobili prioritu,“ priblížil.

Do nového roka poprial starostom a primátorom dobrú spoluprácu a aby sa im darilo novú energiu a nápady úspešne spájať so skúsenosťami.

 

(ek, zdroj: www.prezident.sk)