Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 17.02.2016 - 16:45  //  aktualizácia: 17.02.2016 - 16:48  //  zobrazené: 1681

95-ročná Šaľanka má 10 detí

Pani Anna Bóriková patrí medzi piatich najstarších obyvateľov mesta Šaľa. Ku krásnemu jubileu jej prišiel zagratulovať aj primátor mesta Jozef Belický.

 

Pani Anna bola medzi pozvanými hosťami, ktorých mesto pravidelne víta na malej oslave k významnému životnému jubileu. Oslávenkyňa sa teší pevnému zdraviu, kolená jej však už neslúžia tak ako by mali, preto na oslavu nemohla prísť. Primátor si však povedal, že cesta z mestského úradu k pani Anne je tak ďaleko, ako cesta od pani Bórikovej na úrad a rozhodol sa ju navštíviť. V mene mesta jej zablahoželal s knižkou o meste Šaľa a s pohárom, na ktorom je vygravírovaná 95-ka a erb mesta Šaľa.

 

Pani Anna pracovala celý život v poľnohospodárstve. Život darovala 10-tim deťom - piatim dcéram a piatim synom. Dnes sa teší veľkej rodine, na nedávnej oslave jej jubilea ich bolo 58. Do radov rodiny už pribudli aj prapravnúčatá. „Je to veľká veda mať takú veľkú rodinu, vychovať ich nebolo ľahké. Som na to pyšná, že som sa dožila 95 rokov. Krásne sú aj pravnúčatá, sú ako žihadlá, nedá sa ani spočítať, koľko ich mám,“ priznáva pani Anna.

 

Humor ju neopúšťa ani v tomto veku, ostatným odkazuje, že všetko sa dá, len treba chcieť – mať veľkú rodinu, aj tvrdo pracovať. „Človek rastie s robotou,“ povedala.

 

Primátor jej zaželal samozrejme veľa zdravia, aby o päť rokov mohla osláviť krásnu storočnicu s takým istým úsmevom na tvári ako dnes. „Veľa zdravia aj rodine, aby z vás ešte dlho mali radosť, že vás môžu navštevovať a aby ste im aj vy mohli nejakou radou pomôcť v živote.“

  • pani Anna sa podpísala aj do Pamätnej knihy Zboru pre občianske záležitosti mesta Šaľa
  • zľava: syn Vojtech Bórik, oslávenkyňa Anna Bóriková, primátor Šale Jozef Belický
  • pani Annu navštívila aj RTV Krea, reportáž by mala byť vo vysielaní vo štvrtok
  • panni Anna s radosťou poukazovala aj rodinné fotky
  • izbu pani Anne zdobí množstvo fotografií s rodinou
  • izbu pani Anne zdobí množstvo fotografií s rodinou