Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 23.03.2022 - 11:43  //  aktualizácia: 25.03.2022 - 10:02  //  zobrazené: 2251

"Sedačkári" pracujú ako včeličky

V kinosále bude 240 miest na sedenie. Onedlho sa budete môcť posadiť do pohodlnej, modernej sedačky a z nej si pozrieť najnovšie filmové trháky tak isto ako v kinách obchodných centier väčších miest. 

Sedačky budú moderné, pohodlné a vínovočervenej farby. Do sály, ktorá je ladená do tmavošedej farby, zapadnú a budú pôsobiť veľmi elegantne. Miestnosť slúži aj ako divadelná sála. Momentálne je o približne 100 miest na sedenie menej ako pri starých sedačkách, celková kapacita sály bude 240. Nové sedačky sú sklopné, v prípade nesklopných by sa do sály zmestilo výrazne menej miest na sedenie. Opierky na ruky sú drevené, skúsenejší nám odporúčili vybrať drevené opierky pre jej ľahkú údržbu. "Čalúnené sú náročnejšie na údržbu, rýchlo sa nie len zašpinia, zapotia, ale zostanú vyšúchané. Aj zadná strana sedačiek je chránená drevom, aby ich návštevníci náhodou nezašpinili, nechtiac ich nedokopali. Keď sa tak aj stane, bude jednoduché ich očistiť," vysvetľuje František Čibrik, vedúci Oddelenia stratégie a komunálnych činností MsÚ Šaľa. 

Sedačky dorazili do Šale v týchto dňoch, šikovní montéri ich inštalujú. Modernizáciu kinosály podporil aj Audiovizuálny fond sumou 37-tisíc eur. Práce prebiehajú aj na javisku - realizuje sa montáž, skúška, nastavovanie osvetlenia.  

 

Projekt je spolufinancovaný z Audiovizuálneho fondu

(ek)