Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 17.07.2020 - 23:46  //  aktualizácia: 19.07.2020 - 18:31  //  zobrazené: 1405

Futbalisti Dusla na víťaznej vlne

Futbalisti na víťaznej vlne

Zatiaľ čo vo Fortuna lige vrcholia  záverečné súboje o miestenky v európskych pohároch, o postup  a zachovanie si ligovej príslušnosti, futbalisti v nižších súťažiach sú zasa v plnej príprave na blížiaci sa štart nového ročníka majstrovských súťaží. Týka sa to aj šalianskych treťo ligistov, ktorí majú za sebou už tretia priateľské stretnutie a čo teší futbalovú verejnosť, že všetky tri nielenže vyhrali, ale v nich dokonca neobdržali ani jeden gól.  

+ + +

V strede týždňa privítali v Šali účastníka štvrtej ligy futbalistov FC Neded, ktorí v minulom nedohranom ročníku  boli na 4. mieste tabuľky  so ziskom 27 bodov a aktívnym skóre 34:26, iba s bodovou stratou na 3. Veľké Lovce a dvoj bodovou na druhé Vlčany.  V šalianskom dueli sa predstavili v nededskom drese aj ich najlepší strelec z minulého ročníka  Martin Bocan (10 gólov), hrajúci tréner Peter Peciar (8 gólov), ale aj hráči: Skalický, Galbavý, Moťovský, Glofák,... ktorí v minulosti obliekali šaliansky dres.  V zostave Nededu neštartoval v zápase ani jeden z legionárov: Bohdan Hrama, Nikita Nerukh (obaja Ukrajina), Ali Ameti (Macedónsko) a chýbali aj zranení Hadža s Ambrušom.  

Fakty z priateľského duelu

Slovan Duslo Šaľa – FC Neded 3:0 (1:0)
góly: 35. min. Meszlényi; 61. min. Hudák, 81. min.Antl

DUSLO: T. Krištof – Hlavatovič, Hanzel, F. Nagy, Blaho, Mpofu,  Marafko, Meszlényi, Madarász, Polakovič, Prágai. Striedali: Milošovič - Remeň, Morvay, M. Nagy, Hlavna, Oravec, Antl, Hudák, Pilát, Tomovič, Vantruba.  

FC: Sivaninec – Skalický, Peciar, Pevala, Patasi, Galbavý, Kovács, Glofák, Bocian, Szöcs, Moťovský.                    Striedali: Jašík, Santa, Farkas, Karvay.
 

Napriek tomu, že iba pred niekoľkými dňami začala príprava na nový ročník, regionálne derby malo výbornú úroveň a stovka divákov odchádzala po jeho skončení spokojná.  Hostia začali nebojácne a už v 12. min. mohli ísť do vedenia, ale gól Galbavého neplatil pre postavenie mimo hry. Duslo nevyužilo v 19. minúte výhodu pokutového kopu, Prágaiovú strelu vyrazil jeden z najlepších hráčov FC brankár Sivaninec na roh. Vyznamenal sa aj Krištof po delovke Kovácsa a opäť brankár hostí pri tutovke Marafka. Do vedenia išli po vtipnej kombinácii v 35. min. chemici, keď presne zakončil k žrdi Meszlényi. Vyrovnať mohol o 5 minút neskôr Peciar, ale z trestného kopu tesne minul. Aj v II. polčase sa hralo svižne. Nebezpečné boli strely Remeňa a Bociana, ale po hodine už viedlo Duslo 2:0. Domáci si zopakovali akciu ako v prvom dejstve a Hudák sa z malého štvorca nemýlil. Hosťom odchádzali sily a treťo ligista ovládol hru. Z viacerých dobrých streleckých príležitostí (Tomovič, Vantruba a najmä Hudák) sa ujala iba jedna, keď Hudákovú tvrdú strelu brankár vyrazil a Antl zblízka pridal tretí gól.  V oboch kolektívoch sa zjavilo viacej nových tvári, z ktorých by sa mohli viacerí objaviť aj v majstrovských bojoch.

+ + + + +

Cez víkend pricestoval do Šali účastník II. futbalovej ligy rezerva bratislavského Slovana, ktorá vyhrala v ročníku 2017/2018 tretia ligu (kraj Bratislava) so ziskom 80 bodov a vysoko aktívnym skóre 114:27 so 16 bodovým náskokom pred Lokomotívou Rača (64 bodov, skóre 77:37) a tretím Rohožníkom (56 bodov, skóre 52:39). V tomto období bol trénerom belasej rezervy Ján Kozák ml., ktorý neskôr prevzal čerstvého majstra Slovenska víťaza Fortuna ligy, prvé mužstvo Slovana (útočník Tomáš Hrutka bol s 2+ gólmi tretím najlepším strelcom). Bratislavská rezerva (nováčik)  vzhľadom k tomu, že ročník II. futbalovej ligy  2019/2020  sa nedohral a výsledky boli zrušené, bude pokračovať v II. futbalovej lige aj v ročníku 2020/2021.

Fakty z priateľského duelu

Slovan Duslo Šaľa – Slovan Bratislava „B“ 4:0 (2:0)
Duslo: Milošovič -  Remeň, Hlavna, Hanzel, Mpofu, Hlavatovič, Oravec, Tomovič, Kochan, Prágai, Vantruba. Striedali: Krištof - Nagy, Hraňo, Morvay, Antl, Meszlényi, Blaho, Kotlár, Hučko, Hudák
Góly: 1.“ Vantruba,  32. "  Hlavatovič,  65.“ Kotlár, 80."  Hudák.

Duslo zaskočilo bratislavskú rezervu a už v úvodných sekundách sa dostalo do vedenia po presnej strele Vantrubu. Mladíci z Bratislavy hýrili pohybom, hrali rýchly futbal, ale v pokutovom území im šalianska defenzíva toho veľa nedovolila. S chuťou hrajúci Vantruba mohol pridať v 10. minúte svoj druhý gól, ale jeho krížnu strelu zastavila pravá žrď. Po polhodine už viedlo Duslo 2:0, po exportnej strele Hlavatoviča.  

Aj v druhom dejstve sa hral napriek horúčave dobrý futbal zásluhou oboch mužstiev, ale efektívnejší boli domáci. Mladíci v šalianskom drese Hudák s Hučkom svoje príležitosti v úvode druhého polčasu ešte  nevyužili, ale po po presnom centri ofenzívne hrajúceho Blaha sa Kotlár v 65. minúte už nemýlil a pridal tretí gól Dusla.  
V závere gólový účet stretnutia uzatvoril Hudák, keď v 80. minúte premenil  ďalšiu presnú prihrávku Blaha.na strelenie štvrtého gólu.  Zverenci trénera Štellára po Bolerázi a Nedede vyhrali aj tretí duel, doposiaľ neinkasovali ani gól a ich dokonalou previerkou by mali byť ich ďalšie duely v Šali so Slovanom Most pri Bratislave, účastník III. ligy (kraj Blava) a  účastník Fortuna ligy ViOn Zlaté Moravce, na ktoré Vedenie FK Duslo. srdečne  pozýva priaznivcov šalianskeho futbalu. (viď programová ponuka).
+ + +
Najbližší program futbalistov Dusla Šaľa:

Sobota 18.7.2020 o 10.30 hod. Duslo Šaľa – Most pri Bratislave (3: liga)

Utorok 21.7.2020 o 18.00 hod. Duslo Šaľa – ViOn Zlaté Moravce (Fortuna liga)

                                                                                                                                    Jozef SKLENÁR  

Foto:M.Pospiš