Domov   >  Kino
publikované: 19.08.2019 - 11:06  //  aktualizácia: 19.08.2019 - 12:40  //  zobrazené: 1972

Kto je ďalší?

Film Kto je ďalší? bude premietať viac kín ako veľké americké blockbustre. Nepremietajú ho len kiná, ktoré sú zatvorené alebo v rekonštrukcii. V prvý, premiérový víkend (22.-25. august 2019) to bude historicky najväčší počet slovenských kín, a to rekordných 86!

Naše kino nebude výnimkou a film slovenského režiséra Mira Drobného budete v našom kine môcť vidieť už tento piatok! A čo iné vás ešte čaká? Pozorne čítajte, pozerajte a vyberajte!

 

FK: MANIFESTO (vstupné: 1€)
21. 8. 2019 - 20:00

Snímka Manifesto režiséra Juliana Rosefeldta skladá hold premenlivej tradícii a literárnej kráse umeleckých manifestov a zároveň kriticky skúma rolu umelca v dnešnej spoločnosti. Čerpá z textov písaných futuristami, dadaistami, členmi hnutia Fluxus, suprematistami, situacionistami, vyznávačmi hnutia Dogma 95, príslušníkmi ďalších umeleckých skupín a tiež z úvah jednotlivých umelcov, architektov, tanečníkov a filmárov. Zostrihal a znovu poskladal trinásť koláží, ktoré pojednávajú o umeleckých manifestoch a skrz objektív kamery podávajú myšlienky tvorcov, ako sú Claes Oldenburg, Yvonne Rainer, Kazimir Malevič, André Breton, Sturtevant, Sol LeWitt, Jim Jarmusch a ďalší. Tieto „nové manifesty“ sa potom prostredníctvom držiteľky Oscara Cate Blanchett premieňajú v modernú výzvu k akcii. Herečka sa tu prevteľuje do trinástich rôznych postáv.
Trailer k filmu:

 

DIEGO MARADONA 
22. 8. 2019 - 20:00

Diego je usmievavý chlapec z predmestia, ktorý miluje futbal a svoju veľkú rodinu. Vďaka obrovskému talentu plní sny sebe, svojim blízkym i stovkám miliónom fanúšikom po celom svete. V Neapoli, kde aj diabli potrebujú svojich bodyguardov, sa Diego stáva Bohom. Fanatický obdiv a slávu je ťažké ustáť a Diego skrýva svoju ľudskú tvár čím ďalej viac pod maskou Maradonu. Tomu nie sú cudzie divoké večierky, nevery, podvody, kokain ani pletky s mafiou. A zničujúca špirála sa roztáča... Strhujúci portrét jednej z najslávnejších kontroverzných osobností vôbec, poskladal držiteľ Oscara Asif Kapadia (Senna, Amy) z viac než 500 záberov v Maradonovho súkromného archívu.

Recenzia k filmu:
http://www.kinema.sk/filmova-recenzia/36161/diego-maradona.htm

 

PRINC KRASOŇ
23. 8. 2019 - 14:00 (vstupné: 2,50€)

Čo majú spoločné Snehulienka, Šípková Ruženka či Popoluška? Všetky sú zaľúbené do Princa Krasoňa. Ešte keď bol malý chlapček, zlomyseľne ho zakliala zlá kráľovná. Odvtedy sa do neho každé dievča v kráľovstve beznádejne zaľúbi. Aby prelomil kliatbu a našiel pravú lásku, vydá sa na dobrodružnú cestu. Spoločnosť mu robí neznámy cudzinec Lenny o ktorom ani netuší, že to v skutočnosti dievča Lenore, prezlečené za chlapca a jediné dievča v krajine na ktorú kliatba neplatí. Rozprávka od tvorcov Shrek prinesie vtipný príbeh pre celú rodinu o odvážnych a správnych rozhodnutiach či pravej láske...
Trailer k filmu:

 

 

KTO JE ĎALŠÍ? 
23. 8. 2019 - 20:00

Nový slovenský film „Kto je ďalší?“ režiséra a scenáristu Mira Drobného, ktorý je autorom úspešných projektov Rytmus – sídliskový sen a ovce.sk, je inšpirovaný tromi skutočnými príbehmi zo Slovenska, Ruska a Kanady. Osudy hlavných hrdinov zmenil internet a priviedol ich až na hranicu života a smrti. Film začína prvým príbehom, ktorý sa venuje a zobrazuje momentálne veľmi aktuálnu tému - kyberšikanu. Hlavnú úlohu v ňom stvárňuje známa slovenská reperka Aless Caparelli, ktorá vo filme čelí a bojuje proti tomuto problému. Šnúru koncertov končí reperka Aless (Aless Caparelli) predstavením vo svojom rodnom meste. Do hľadiska sa posadia učitelia a spolužiaci, ktorí ju pred pár rokmi dohnali až k pokusu o samovraždu. Po tejto tragédii začala písať texty a spievať. Rozhodla sa, že raz sa vráti a všetko im povie priamo do očí. Televízny štáb zapína kamery a zachytáva Alessin posledný boj so šikanou... Extrémny fenomén „rooftopping“ predstavia v druhom príbehu dvaja najznámejší rooftopperi na svete Oleg (Vitaliy Raskalov) a Vadim (Vadim Makhorov). S kamerami na hlavách a bez akéhokoľvek istenia, protizákonne zdolávajú jednu výškovú budovu za druhou po celom svete. Ich slávu zatieňuje iba krásna Angela (Angela Nikolau). Rozhodnú sa, že na výstup v areáli atómovej elektrárni priberú aj ju. Aby získali najkrajší záber s najväčším počtom lajkov riskujú svoje životy, ale i jej srdce. Film uzatvára tretí príbeh, ktorý sa sústredí na tému sexuálneho zneužívania. V hlavných úlohách sa v ňom predstavia americký herec Brian Caspe (Hellboy, Mission Impossible, Operácia Anthropoid) a mladá američanka Anita Sonnberger, ktorá hrá dievča dotlačené do bezvýchodiskovej situácie s rozhodnutím prehovoriť. I keď nie tak úplne. Začne rozprávať svoj príbeh sexuálneho vydierania bez toho aby vyslovila, čo i len jedno slovo. Bude to stačiť na jej záchranu? Známu slovenskú speváčku Celeste Buckingham príbeh mladého dievčaťa oslovil natoľko, že sa rozhodla pripraviť k filmu titulnú pieseň pod názvom „Voiceless“. Ďalšie titulné skladby k filmu pripravila spevácka hviezda svetového formátu Demi Lovato a už spomínaná slovenská reperka Aless.
Trailer k filmu:

 

LABKOVA PATROLA 
24. 8. 2019 - 18:00

Chlapec Ryder a jeho psí záchranársky tím predstavia výnimočné dlhé epizódy, v ktorých bude mať svoje miesto a dôležitú úlohu každý z členov skupiny a jeho zvláštne schopnosti. Teda požiarnik Marshall, technik Rubble, policajt Chase, mechanik Rocky, vodný záchranár Zuma i letecká záchranárka Skye. Labková patrola má vždy správny smer a vždy nájde riešenie. Nech sa stane čokoľvek, Ryder a labkový tím nakoniec vždy zachránia situáciu. Už žiadny plač a žiadna zlosť, Patrola má na všetko liek. Labková patrola je jedným z najväčších detských hitov súčasnosti. A to nielen v televízii a na internete. Predajcovia hračiek, tričiek alebo školských pomôcok hlásia, že najväčší úspech majú práve veci s potlačou a motívom Labkovej patroly. A ak niečo milujú deti, majú to radi aj rodičia. Labkovú patrolu preto milujú všetci. 
Trailer k filmu:

 

VTEDY V HOLLYWOODE
24. 8. 2019 - 20:00

V deviatom filme kultového režiséra Quentina Tarantina sa televízny herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlhoročný kaskadér (Brad Pitt) rozhodnú presadiť pri filme na konci zlatej éry Hollywoodu v roku 1969 v Los Angeles.
Trailer k filmu:

 

TOY STORY 4
25. 8. 2019 - 18:00

Kovboj Woody vždycky dobre vedel, čo je zmyslom jeho života. A tým bolo starať sa a chrániť jeho dieťa, či už to bol chlapček Andy alebo dievčatko Bonnie. Keď však Bonnie prinesie do svojej izby novu hračku, ktorej hovori "Vidlík", otvori sa Woodymu a jeho verným kamarátom uplne nový veľký svet.
Trailer k filmu:

 

NEVESTA NA ZABITIE
25. 8. 2019 - 20:00

Mladá nevesta má ženícha z bohatej, ale trošku čudáckej rodiny, ktorá ctí dlhoročnú ale veľmi zvláštnu svadobnú tradíciu. Každý nový člen si musí zahrať náhodne vylosovanú hru. Tú však nakoniec nemusí ani prežiť.
Trailer k filmu:

Viac info o programe a vstupenkách na http://www.kino.sala.sk.
Tešíme sa na vás!