Domov   >  Kino
publikované: 27.11.2018 - 10:49  //  aktualizácia: 29.11.2018 - 10:01  //  zobrazené: 1327

Bohatá ponuka premietaní v šalianskom kine na tento týždeň!

Aké filmy sme pre vás pripravili tento týždeň? Tu je naša ponuka:
 

Úsmevy smutných mužov
28. 12. 2018 (streda) - 20:00

 

Úsmevy smutných mužov je celovečerný film podľa rovnomenného knižného bestselleru Josefa Formánka. Miestami vtipný, miestami smutný. Svoju tragikomédiu o chľaste, vôli a vesmíre rozpráva úspešný spisovateľ, ktorý k práci aj k rozprávaniu sa s inými ľuďmi potrebuje najskôr len pohárik a neskôr aj celú fľašu. V liečebni sa potom Josef stretáva s ďalšími osudmi tých, ktorí sú, či donedávna boli, v pití alkoholu ozajstnými majstrami. A vznikajú tú priateľstva a situácie, ktoré v obyčajnom živote ani nie sú možné. Úsmevy smutných mužov priblížia príbehy úspešných chlapov, ktorí sa cez dno fľaše dostali na samotné dno života. Na dno, odkiaľ vedie už len cesta nahor. a vojnovej ceste s alkoholom stretáva Josef napríklad Honzu, bývalého reprezentanta v triatlone a účastníka najťažších pretekov sveta - Ironmana. Úradník a geniálny matematik Milan zase verí, že je vyslancom z vesmíru. Niekoho zradila žena, niekto hral v nemeckom gay porne a svoj príbeh má aj Tomáš, ktorý zašiel vo vzťahu so svojou nevlastnou dcérou až príliš ďaleko. Všetci z rôznych dôvodov chľastali vo veľkom štýle prvú ligu, niekto sám doma, iný ako ťahúň v krčme. Pod dohľadom prísnej primárky a v pevnom režime teraz spoločne spoznávajú, ako ľahké bolo opojnému alkoholu prepadnúť ako naopak ťažká je cesta zo závislosti von. Zo závislosti už ale cesta von nevedie, jediná šanca je nahradiť alkohol niečím iným. Čo tak ubehnúť maratón? Popíjanie je našou národnou radíciou. Pitie a dokonca aj pobyt v liečebni prináša veľa komických situácií, bohužiaľ to tiež často zle končí," hovorí k téme filmu režisér Dan Svátek.
Trailer k filmu:

 

Pat a Mat: Zimné dobrodružstvá
29. 11. 2018 (štvrtok) - 17:30
2. 12. 2018 (piatok) - 16:00

Blíži sa zima a naši kutilovia Pat a Mat to nemôžu nechať len tak, a o to viac ak ich “zaskočí“ snehová nádielka. Ako si poradia s vianočnou výzdobou ich nových domov a aké vianočné darčeky si podarujú pod vianočným stromčekom? A majú vlastne naši majstri vianočný stromček, taký ako ho poznáme, alebo si vyrobia svoj vlastný „kutilský“? Čo urobí Pat a Mat so snehovou kalamitou, ktorá sa im napadá na záhradu a aký nový stroj a riešenia vymyslia? Po zábave na snehu príde určite vhod horúca sauna, tak prečo by si ju rovno nepostavili. A čo tak vyrobiť si vlastný betlehem a osláviť Silvestra. Pre našich majstrov to nie je žiadna komplikácia prekážkou a žiadna výzva dostatočne veľká. Pat a Mat a ich zimné dobrodružstvá, tak to tu ešte nebolo!
Trailer k filmu:


 

VDOVY
29. 11. 2018 (štvrtok) - 20:00

Vdovy sú príbehom žien, ktoré nemajú takmer nič spoločné. S výnimkou mŕtvych manželov a veľkých dlhov, ktoré im zanechali zo svojej nepodarenej trestnej činnosti. A tak musia veľmi pritvrdiť a začať bojovať o svoje prežitie. 
Dnešné Chicago je mesto brutálnych zločinov, prerastené korupciou. Štyria ozbrojení zločinci sú políciou nemilosrdne postrieľaní pri pokuse o lúpež veľkého balíku peňazí. Skoro nič po nich nezostane, len ich vdovy, ktorým zanechajú hrozivé dlhy u veľmi veľa nepríjemných veriteľov. A práve tieto dlhy, hnev a zármutok náhle osamelé ženy spojí. Pochopia, že keď budú ťahať za jeden koniec, dokážu všetko. Premenia sa na veľmi schopnú údernú jednotku rozhodnutú vziať svoje osudy do vlastných rúk.
Trailer k filmu:

BOHEMIAN RHAPSODY
30. 11. 2018 (piatok) - 20:00

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockovej skupiny Queen, jej hudby a predovšetkým Freddieho Mercuryho, ktorý svojou tvorbou aj životom vzdoroval všetkým stereotypom, vďaka čomu sa stal jedným z najvýraznejších umelcov svojej doby. Film mapuje raketový vzostup nekonvenčnej skupiny prostredníctvom ich revolučného zvuku a ikonických skladieb ako napr. We Will Rock You, We Are the Champions alebo práve Bohemian Rhapsody. Ich príbeh začína bleskovým štartom, pokračuje neriadenou životnou špirálou a vrcholí nezabudnuteľným, strhujúcim vystúpením na koncerte Live Aid v roku 1985. Na jeho pódiu Queen v čele s charizmatickým Freddiem predviedli jednu z najväčších show v histórii rocku. Ich hudba bola a stále je obrovskou inšpiráciou pre celý svet. Brian May, gitarista skupiny Queen, s filmármi úzko spolupracoval a ich prácu hodnotí slovami: "Film Bohemian Rhapsody rozpráva o rodinách a vzťahoch, o túžbach, o smútku a sklamaniach, ale hlavne o víťazstvách a naplnených snoch. A to spôsobom, ktorý sa dotkne každého. Nebola to ľahká cesta - ale všetky najdôležitejšie cesty sú takéto! Rami, Lucy a štáb dali dohromady monumentálnu show - oveľa lepšiu ako je originál!"
Trailer k filmu:

 

ČERTOVSKÉ PERO
2. 12. 2018 (nedeľa) - 18:00

Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna dedinka a tá mala svoje obecné peklo schované pod zemou. Čerti pozorne sledovali, ako dedinčania hrešia. No a hriechy v pekle zapisovalo, spravodlivo a neomylne, kúzelné pero z kohúta samotného Lucifera. Každý hriešnik mal v pekle založenú vlastnú zložku. Vždy, keď sa zložka zaplnila, čertovské komando si nasadilo kúzelné rohy a chvost a vyrazilo na povrch, aby hriešnika priviedlo do pekla….Viete si však predstaviť, čo by sa stalo, keby sa čertovské pero zničilo? Je zrušenie pekla dobrý nápad? Čertovské pero je klasická filmová rozprávka o spravodlivých čertoch, krásnej krčmárke Magdalénke, leňochovi, ktorý chce rýchlo zbohatnúť, o úplatných radných a mladom čertovi Bonifácovi, ktorý nakoniec všetkých zachráni a zaslúži si lásku svojej vyvolenej. Príbeh o tom, že kto chce zrušiť peklo, nemyslí to s ľuďmi dobre a že raj si musí zaslúžiť každý sám. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se zpustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky.

Trailer k filmu:

 

CREED II
2. 12. 2018 (nedeľa) - 20:00

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje – so životom i sám sa so sebou. Snaží sa zo všetkých síl, aby sa venoval svojim najbližším a zároveň nezanedbával prípravu na dôležitý súboj v ringu. Čaká ho silný súper, ktorého meno sa navyše spája s dávnym nešťastím v jeho rodine, a blížiaci sa zápas bude preto nielen náročný, ale i veľmi osobný. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svojom boku sa Adonis pokúsi naplniť dávny odkaz a získať odpoveď na otázku, za čo sa oplatí bojovať. CREED II je filmom o návrate, ktorý oživí spomienky a znovu pripomenie, čo robí šampióna šampiónom. Posolstvo znie jasne – nezáleží na tom, ako ďaleko vo svojom živote zájdeš, tvoja minulosť a tvoja rodina bude vždy s tebou.
Trailer k filmu:

Viac info po vstupenkách nájdete na: http://www.kino.sala.sk/