Domov   >  Kino
publikované: 16.10.2018 - 13:56  //  aktualizácia: 16.10.2018 - 14:47  //  zobrazené: 1418

Aké novinky prináša aktuálny kino týždeň?

Chceli by ste ísť tento týždeň do kina a neviete si vybrať, na ktorý film? Tak vám tohtotýždňové novinky trochu priblížime :)
 

FK: Studená vojna
17. 10. 2018 - 20:00


V období budovania stalinovského Poľska, ale tiež modernej Európy sa odohráva príbeh veľkej osudovej lásky – speváčky Zuly a skladateľa Wiktora. Nedokážu spolu byť, ale zároveň sa neuveriteľne priťahujú a nevedia byť ani od seba. V kulisách Varšavy, Berlína a Paríža znie jazzová a folklórna hudba a Zula s Wiktorom rozohrávajú nádhernú, ale trpkú baladu, svoju vlastnú studenú vojnu.
Trailer k filmu:

 

Tajomstvo domu s hodinami
19. 10. 2018 - 17:30
20. 10. 2018 - 16:00


Keď sa 10-ročný Lewis (Owen Vaccaro) dozvie, že sa musí presťahovať k svojmu strýkovi, netuší aké magické dobrodružstvo ho čaká. Jeho novým domovom sa stane rozľahlé starodávne sídlo, v ktorom, ako čoskoro zistí, sa dejú veľmi čudné veci. Strýko (Jack Black) a jeho susedka (Cate Blanchett) sú totiž čarodejníci a už dlho sa snažia rozlúštiť tajomstvo strašidelných hodín, tikajúcich v stenách domu. Podarí sa im s Lewisovou pomocou hodiny zastaviť a odvrátiť tak apokalypsu, ktorú kedysi dávno naplánoval jeden zlý čarodejník?
Trailer k filmu:

 

Králi zlodejov
19. 10. 2018 - 20:00
20. 10. 2018 - 18:00


Kriminálna dráma inšpirovaná neuveriteľným skutočným príbehom. V roku 2015 sa v Londýne odohrala najväčšia lúpež v dejinách Anglicka a aké bolo prekvapenie, keď polícia zistila, že za lúpežou je gang dôchodcov a vyslúžilých podvodníkov....
Trailer k filmu:

 

Halloween
20. a 21. 10. 2018 - 20:00


Jeho meno je Michael Myers, nosí bielu masku a v ruke nôž. Pokiaľ ho stretnete na Halloween, bude to asi posledný deň vášho života. Slávna hororová séria práve píše svoju poslednú kapitolu.
Pred štyridsiatimi rokmi dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) ako jedna z mála prežiť zabíjanie vraha s maskou Michaela Myerse. Útok, ktorý sa odohral cez halloweenovskú noc, v nej však zanechal hlboké jazvy na duši. Od noci, počas ktorej vyšinutý mladík dobodal jej priateľov, len aby mohol pripraviť o život aj ju, sa dôsledne pripravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v dome plnom dômyselných pascí, zúfalo si nerozumie s dcérou (Judy Greer), ktorá ju kvôli tejto posadnutosti považuje za blázna, a veľmi ťažko si hľadá aj cestu k dospievajúcej vnučke. To všetko aj napriek tomu, že Myers prežíva v jednej z najprísnejšie strážených psychiatrických liečební a možnosť jeho úteku je len teoretická. Blíži sa však Halloween a všetky Lauriine obavy sa rázom zhmotnia po havárii autobusu, ktorý prevážal nebezpečných psychiatrických pacientov do nového ústavu. Niektorým z nich sa podarilo utiecť. Michael Myers bol medzi nimi a svojej nezdravej fixácie na Lauriu sa nezbavil.
Trailer k filmu:

 

Princezná a dráčik
21. 10. 2018 - 16:00


Keď sa princezná Varvara prechádza tajnými komnatami zámku, nájde čarovnú knihu. Začne v nej listovať a kniha ju prenesie do krajiny zázrakov, kde zažije neuveriteľné dobrodružstvá a stretne čarovné, rozprávkové bytosti. Varvara sa tu spriatelí s roztomilým dráčikom, s ktorým sa vyberú na dobrodružnú cestu – nájsť kúzelné zrkadlo. Práve to ju dokáže spojiť s jej dávno stranenou mamičkou, ktorá princeznú i jej otca kráľa dávno opustila. Varvara je odhodlaná zistiť pravdu o svojej minulosti a vyriešiť záhady celého zámku.
Trailer k filmu:


 

Toman
21. 10. 2018 - 17:30

 

Neuveriteľný, ale pravdivý príbeh rozporuplnej osobnosti Zdeňka Tomana, vlastným menom Zoltána Goldbergera, pochádzajúceho zo slovenských Sobraniec. Toman bol mužom mnohých tvárí a mien, šéfom zahraničnej rozviedky a bezškrupulóznym obchodníkom a kariéristom. Bol poverený zásadnou úlohou - zohnať peniaze, ktoré komunistom vyhrajú voľby. A Toman peniaze zohnať vedel. Pre seba, pre rodinu i pre stranu. Šmelina, vydieranie, obchody s vojnovými zločincami aj ich obeťami. Práve on umožnil presun východoeurópskych Židov, ktorí prežili holokaust a unikali pred poľskými pogromami a sovietskymi lágrami cez Československo do Palestíny - samozrejme za tučné a neustále sa zvyšujúce provízie od židovských organizácií. Neštítil sa ničoho. Cena, ktorú za svoju kariéru zaplatil on i jeho blízki, bola však príliš vysoká. Film odkrýva pozadie tzv. tretej republiky, rokov 1945-48 a rozpráva príbeh muža, ktorý významne ovplyvnil vývoj povojnového Československa a o ktorom sa nikdy doteraz nehovorilo.

Trailer k filmu:

Viac info po vstupenkách nájdete na: http://www.kino.sala.sk/.
Tešíme sa na vás!