Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 23.11.2011 - 13:51  //  aktualizácia: 02.03.2012 - 12:03  //  zobrazené: 1974

06/2011 zasadnutie komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

číslo: 06/2011  |  dátum konania: 07.11.2011

Záznam zo zasadnutia
komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti zo dňa 07. 11. 2011

Prítomní: podľa prezenčnej listiny

Uznesenie č. VIII/1.
Koncepcia prevencie....
Komisia prerokovala predloženú Koncepciu prevencie navrhnutú členom komisie, PhDr. Mariánom Šperkom. Komisia odporúča vytvoriť pracovnú skupinu tvorenú poslancami MsZ v Šali, členmi MsP v Šali, zástupcami školstva a zástupcami tretieho sektoru. Komisia odporúča Koncepciu vypracovať pre oblasť bezpečnosti a vereného poriadku. Komisia poverila predsedu komisie, Petra Gomboša, a PhDr. Mariána Šperku, prípravou pracovnej skupiny a časového harmonogramu tvorby Koncepcie.

Uznesenie č. VIII/2.
Zhodnotenie stretnutí vedenia mesta, MsP s predsedami SVB a NP ohľadom riešenia problematiky chovu psov
Predseda komisie hodnotil uvedené stretnutia pozitívne a  ako začiatok diskusie s predstaviteľmi SVB a NP. Uviedol, že podobné stretnutia sa uskutočnia aj v budúcnosti, kde budú prejednávané postupne témy, týkajúce sa zamerania komisie. Zo stretnutí s predstaviteľmi SVB a NP bol odborným útvarom MsÚ vypracovaný výstup, kde bola zhrnutá prejednávaná problematika aj s uvedením riešenia, resp. kontaktmi na príslušné inštitúcie. Uvedený list bol mailom zaslaný predsedom samospráv, ktorí takéto kontakty uviedli, ostatným bude doručený inou formou. Výstupom je aj informačný letáčik o chove psov s uvedením základných pravidiel a možných postihov v prípade nerešpektovania zákonov, ktorý bude distribuovaný predsedom SVB a NP na zverejnenie v jednotlivých vchodoch bytových domov.
Komisia odporúča zabezpečiť vrecká v počte podľa schváleného rozpočtu na zber exkrementov pre majiteľov psov prihlásených a zaplatených v bytových domoch.

Uznesenie č. VIII/3
Komisia žiada preveriť podávanie alkoholických nápojov v bufete na zimnom štadióne, nakoľko v priestoroch zimného štadióna došlo k viacerým výtržnostiam a obťažovaniam korčulujúcej sa verejnosti skupinami občanov, ktorí do uvedeného areálu idú iba za účelom konzumácie alkoholu. 
Komisia odporúča zvážiť možnosť zákazu podávania alkoholu v uvedenom bufete.