Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 12.10.2015 - 13:14  //  aktualizácia: 12.10.2015 - 13:15  //  zobrazené: 1452

04/2015 zasadnutie komisie mládeže a športu

číslo: 04/2015  |  dátum konania: 06.10.2015

Z á p i s n i c a

zo zasadnutia Komisie mládeže a športu pri MsZ v Šali

(04/2015)

 

Dátum: 06. 10. 2015

Miesto: zasadačka v priestoroch Športovej strelnice, Šaľa

Prítomní: Ing. Ivan Kováč, Ing. Michael Angelov, Ing. Marián Krištof, Vojtech Halász, Ladislav Jaroš, Ing. Erik Kováč, Jana Majdlenová, Peter Szalay, Mgr. Klaudia Tóthová

Neprítomní: Miroslav Gera, Bc. Patrik Ščasný

 

Program:

  • Otvorenie
  • Prehliadka športovej strelnice
  • Kontrola prijatých uznesení
  • Prerokovanie žiadosti o poskytnutie sponzorského daru
  • Rôzne
  • Záver

Priebeh zasadnutia:

K bodu 1. Otvorenie

Prítomných členov komisie privítal predseda komisie, pán Ing. Ivan Kováč, ktorý ich oboznámil s programom zasadnutia. Predseda informoval prítomných o doplnenie programu zasadnutia – prerokovanie Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Šaľa na roky 2015 - 2020. Členovia komisie súhlasili s doplnenou zmenou programu. Predseda skonštatoval uznášaniaschopnosť komisie na základe prítomných 8 členov a viedol rokovanie podľa programu.

 

K bodu 2. Prehliadka športovej strelnice

Ing. Erik Kováč previedol členov komisie po areály športovej strelnice. Informoval členov komisie o tom, že aktuálny technický stav strelnice sa im darí dosahovať prevažne vlastním pričinením a aktivitou členov streleckého klubu. Do budúcna plánujú rekonštrukciu areálu, na financovanie ktorej, by chceli využiť finančné prostriedky z eurofondov.

 

 

K bodu 3. Kontrola prijatých uznesení

Uznesenie č. 2/3/2015: členovia KMaŠ sa dohodli, že je potrebné zaktualizovať prehľad všetkých športových klubov, telovýchovných jednôt, občianskych združení a neziskových organizácii mesta Šaľa – štatistické údaje, ktoré budú podkladom pre metodiku prideľovania finančných prostriedkov z rozpočtu mesta Šaľa. Ing. Erik Kováč pripraví výzvu, ktorá bude zverejnená na webovej stránke mesta Šaľa. Ing. Erik Kováč informoval prítomných, že už pracuje na aktualizácii prehľadu a v dohľadnej dobe bude výzva zverejnená na webovej stránke mesta Šaľa.

 

Uznesenie č. 3/3/2015: všetci členovia KMaŠ preštudujú predložený materiál Ing. Erika Kováča – Predkladanie podkladov pre vypracovanie váhového vzorca, podľa ktorého by sa prideľovali finančné prostriedky pre jednotlivé kluby. Ing. Erik Kováč informoval prítomných, že vláda pripravuje novelu zákona o športe a navrhol, aby sa prerokovanie jeho materiálu odročilo, až po novele zákona. Svoj materiál by chcel potom doplniť v súlade s novým zákonom.

 

K bodu 4. Prerokovanie žiadosti o poskytnutie sponzorského daru

4/1 Žiadosť o sponzorstvo – Diana Kurucová, Zumba fitnes party

Uznesenie č. 1/4/2015: KMaŠ rozhodla, že treba osloviť podávateľa žiadosti o prepracovanie žiadosti podľa vzoru Žiadosti o poskytnutie dotácie, zverejnenej na webovej stránke Mesta Šaľa ako príloha Výzvy na predkladanie žiadostí o dotáciu z rozpočtu mesta na rok 2015 pre oblasť športu v súlade so VZN mesta Šaľa č. 17/2014 o podmienkach poskytovania dotácií. Komisia mládeže a športu vyjadrila súhlasné stanovisko k poskytnutiu dotácie vo výške 200,00 EUR.

Za: 8, Proti: 0, Zdržali sa: 0

 

4/2 Žiadosť o prenájom mestskej športovej haly – Športové centrum Olymp Gym

- žiadosť o poskytnutie mestskej športovej haly a odpustenie nájomného a režijných nákladov spojených s prenájmom z dôvodu usporiadania podujatia Olymp Gym fight night 28. 11. 2015 – zápasenie.

Uznesenie č. 2/4/2015: KMaŠ vyjadrila súhlasné stanovisko s odpustením nájomného a režijných nákladov.

Za: 8, Proti: 0, Zdržali sa: 0

 

 

K bodu 5. Rôzne

5/1 prerokovanie Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Šaľa na roky 2015 - 2020

Uznesenie č. 3/4/2015: Komisia mládeže a športu nemá žiadne pripomienky a námietky k pripravovaným návrhom cieľov, opatrení a aktivít Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Šaľa na roky 2015 – 2020 a odporúča ho v uvedenej forme rozpracovať do akčného plánu, finančnej a realizačnej časti.

Za: 8, Proti: 0, Zdržali sa: 0

 

5/2 V diskusii sa členovia komisie vyjadrovali k prerozdeľovaniu financií pre oblasť športu na rok 2016. Ing. Erik Kováč pripomenul chystanú novelu zákona o športe a vyjadril názor, že prerozdeľovanie financií treba zosúladiť s novým zákonom. Predseda komisie informoval prítomných, že rokoval s p. primátorom o financovaní športu v meste Šaľa. P. primátor sa vyjadril, že zatiaľ rozpočet na šport zostáva na úrovni rozpočtu na rok 2015 a finančné prostriedky na dotáciu športu budú zabezpečené aj z iných zdrojov.

 

5/3 p. Jaroš predniesol návrh na zabezpečenie defibrilátora pre športoviská v meste Šaľa. Ing. Krištof navrhol, že by sa defibrilátor mohol zakúpiť Mestskej polícii, odkiaľ by sa vždy požičiaval na jednotlivé športové akcie a podujatia.

Uznesenie č. 4/4/2015: Komisia mládeže a športu odporúča zakúpenie defibrilátora.

Za: 8, Proti: 0, Zdržali sa: 0

 

5/4 na záver zasadnutia p. Jaroš navrhol, aby sa najbližšie zasadnutie KMaŠ uskutočnilo v priestoroch futbalového štadióna v Šali. S jeho návrhom súhlasili všetci členovia komisie.        

 

 

 

K bodu 6. Záver

Predseda poďakoval prítomným za účasť a zasadnutie komisie ukončil.

 

 

 

 

 

 

 

Zapísala: Mgr. Klaudia Tóthová                                                                 Ing. Ivan Kováč

                 tajomníčka KMaŠ                                                                           predseda KMaŠ

 

 

 

Dátum:     06. 10. 2015