Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 06.07.2011 - 10:26  //  aktualizácia: 23.11.2011 - 10:28  //  zobrazené: 2007

04/2011 zasadnutie komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

číslo: 04/2011  |  dátum konania: 27.06.2011

1. PhDr. M. Šperka informoval o akcii "Zaplávajme čo najďalej". Akcia bola úspešná, zúčastnilo sa jej  472 účastníkov, čo je viac, ako minulý rok, ktorí zaplávali 437 130 m.
      Komisia odporúča:
- väčšiu propagáciu akcie vo väčšom časovom predstihu prostredníctvom dostupných médií
- zaradiť akciu do plánu aktivít škôl na budúci rok.

2. Ing. Haládiková informovala o pracovnom stretnutí na pôde MsÚ Šaľa ohľadom nespokojnosti občanov bytového domu na Ul. Čsl. Armády, zastupovanej pánom Tiborom Kunom, predsedom SVB a NP, s kvalitou pitnej. Pracovné stretnutie sa uskutočnilo na pôde MsÚ z dôvodu, že tento problém bol avizovaný aj od iných SVB a NP, ako aj z rodinných domov. Stretnutai sa okrem zástupcov mesta a predsedu SVB a NP Váh 5, pána Tibora Kunu,  zúčastnili zástupcovia ZsVS, a.s. Nitra. Záverom stretnutia bolo dohodnuté, že SVB a NP bude  prípady zistenia zakalenej vody nahlasovať operatívne ZsVS, a.s. Nitra, ktorá vykoná preplachy príslušných potrubí. Ak aj napriek týmto opatreniam nedôjde k zlepšeniu stavu, budú dohodnuté iné technické riešenia.

3. Člen komisie, pán Ladislav Košičár vyhotovil fotodokumentáciu z terénnej ohliadky, kde bol zdokumentované čierne skládky v niektorých častiach MČ Veča a to  pláž vo Veči ? aj napriek kontajneru, ktorý je umiestnený na pláži, tu boli na mnohých miestach kopy odpadu. Takisto bol zdokumentovaný aj stav na stanovištiach kontajnerov na sídlisku vo Veči, kde bolo v okolí kontajnerov  množstvo veľkorozmerného odpadu aj napriek blízkosti zberného dvora. Fotodokumentácia je uložená u tajomníčky komisie.

4. Člen komisie, pán Gabriel Sýkora, informoval prítomných o cyklickom zabezpečovaní zberu komunálneho odpadu na území mesta, o zbere veľkorozmerného odpadu ako aj o zabezpečovaní výstavby kontajnerových stojísk spoločnosťou SITA Slovensko, a.s. Bratislava. Stojiská vybudované v minulom roku sa dokončujú oplotením, ktoré bude dohotovené do začiatku júla. S prácami na nových troch stojiskách začnú po odovzdaní stav. povolenia od mesta tak, aby mohli byť vybudované do príchodu nepriaznivého počasia na jeseň t.r.

5. Materiály na rokovanie MsZ: OZ Zatúlané psíky Šaľa, 925 91 Kráľová nad Váhom č. 719 ? žiadosť o prenájom pozemku - materiál číslo D 10/8/2011:
Komisia odporúča pre OZ Zatúlané psíky Šaľa prenájom pozemku v areáli bývalého kúpaliska na obdobie 5 rokov o výmere ktorú spresní nový geometrický plán na pozemkoch podľa materiálu predloženého do MsZ. Pri rozhodovaní o lokalite zohľadnila komisia aj fakt, že pri prenájme plochy pri ČOV je potrebné počítať každoročne s financovaním odvodov za dočasný záber poľnohospodárskej pôdy.