Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 09.04.2010 - 10:17  //  aktualizácia: 23.11.2011 - 09:09  //  zobrazené: 1839

04/2010 zasadnutie komisie sociálnej, pre mládež a šport a neziskové organizácie

číslo: 04/2010  |  dátum konania: 07.04.2010

Prítomní: MUDr. Grell, MUDr. Bečár, p. Jaroš, JUDr. Marinčák, Mgr. Mika Mgr. Šperka,
                  p. Valent, Ing. Vičíková, Mgr. Zozuľáková, 
Neprítomní : RSDr. Gomboš, MUDr. Hikkel, Ing. Galbavá,
Ďalej prítomní:  p. Botková, Mgr. Krokavec
Prezenčná listina tvorí prílohu zápisnice.

Zasadnutie zahájil MUDr. Jozef Grell, predseda komisie. V úvode rokovania  privítal všetkých prítomných a skonštatoval, že účasť členov tvorí nadpolovičnú väčšinu, čím je zasadnutie komisie uznášania schopné.
Komisia rokovala podľa nasledujúceho programu:

1. Otvorenie
2. Prerokovanie žiadostí z bytového referátu
3. Návrh na koncepciu „Prevencia kriminality a  iných protispoločenských činností“ v zmysle zákona č. 583/2008 Z. z. o prevencii kriminality
4. Rôzne
5. Záver

k bodu č. 2
Žiadostí z bytového referátu predložila p. Botková.

1. Marián Jašík, bytom Šaľa- Veča, Rímska 2138/3 - žiadosť o schválenie spoločného nájmu  bytu so svojou babkou Máriou Zongorovou, bytom Šaľa- Veča, Fraňa Kráľa č.4

Žiadosť podal p. Marián Jašík, nájomca garsónky č.14, na I. poschodí  v dome so súpisným číslom 2138/3 na ulici Rímskej v Šali- Veči. Žiada o spoločný nájom so svojou babkou Máriou Zongorovou , nar. v roku 1939, trvale bytom na ulici Fraňa Kráľa č.4  Šaľa- Veča.
Správca Bytkomfort, s.r.o. neeviduje  na predmetnom byte  žiadny dlh na nájomnom ani na službách spojeným s bývaním.

Hlasovanie : Prítomní: 9, Za: 9

U z n e s e n i e  č. 16/2010
Komisia sociálna, pre mládež a šport a neziskové organizácie odporúča primátorovi mesta  schváliť spoločný nájom bytu č. 14, garsónky na I. poschodí na ulici Rímskej v dome so súpisným číslom 2138 vo vchode č. 3 v Šali-Veči nájomcu Mariána Jašíka s Máriou Zongorovou, s trvalým pobytom Šaľa- Veča, ulica Fraňa Kráľa č. 4.
 
2. Radka Tabačeková, bytom Šaľa, Hlavná 2112/95 - žiadosť o schválenie bytu do podnájmu
      pre  Vladimíra Šnydla ,trvale bytom v Šali ul. Váhová 1002/9.

Žiadosť podala p. Radka Tabačeková, nájomníčka bytu č.20, 2 – izbový, na II. poschodí
v dome so súpisným číslom 2112/95 na ulici Hlavnej v Šali. Žiada dať byt do podnájmu  pre p. Vladimíra Šnydla ,trvale bytom v Šali ul. Váhová 1002/9.
Správca Bytkomfort s.r.o. neeviduje u menovanej  dlh na nájomnom ani na službách spojených s užívaním bytu. za celé obdobie.

Hlasovanie: Prítomní: 9, Za: 9

U z n e s e n i e  č.  17/2010
Komisia sociálna, pre mládež a šport a neziskové organizácie odporúča primátorovi mesta dať nájomný byt Radky Tabačekovej, byt č. 20, 2- izbový, na II. poschodí v dome so súpisným číslom 2112/95 na ulici Hlavnej v Šali do podnájmu pre Vladimíra Šnydla, trvale bytom Šaľa, ul. Váhová 1002/9 na dobu  jedného roka.

3. Obsadenie nájomného bytu č.8 v dome 2137/1, 3 – izbový, na prízemí, na ulici Rímskej v Šali- Veči

P. Botková uviedla, že dňa 31. 3. 2010 bol uvoľnený byt po nájomníkoch manželov Nade a Mareka Szekerešovcov. Odporúča prideliť uchádzačovi z aktuálneho poradovníka schváleného primátorom mesta zo dňa 10.06.2009.
Členovia komisie vyberali z aktuálneho poradovníka  kde  je 27 žiadateľov, ktorí majú záujem o trojizbový nájomný byt. Z charakteristík jednotlivých žiadostí, členovia po hlasovaní prijali nasledovné  uznesenia:
Hlasovanie:  Prítomní: 9, Za: 9

U z n e s e n i e  č.  18/2010
Komisia sociálna, pre mládež a šport a neziskové organizácie odporúča primátorovi mesta prideliť trojizbový byt č. 8  na prízemí v dome so súpisným číslom 2137 vo vchode č. 1 na ulici Rímskej v Šali- Veči Petronele Dovalovskej, trvale bytom Šaľa, Okružná
č. 20 zo zoznamu poradovníka uchádzačov o prenájom bytu vo vlastníctve mesta Šaľa zostaveného v súlade s VZN č. 6/2002 a Smernice MV a RR č. 2/2003 vypracovaného Bytkomfortom s.r.o. v Šali na základe stanoviska Komisie sociálnej, pre mládež a šport a neziskové organizácie, schváleného primátorom mesta dňa 10. 6. 2009.

V prípade, ak p. Petronela Dovalovská nebude mať záujem o pridelenie trojizbového bytu č. 8 na prízemí v dome so súpisným číslom 2137 vo vchode č. 3 na ulici Rímskej v Šali – Veči, komisia odporúča prideliť predmetný byt ďalšiemu uchádzačovi z poradovníka p. Milošovi Baranecovi a manželke Helene, bytom Šaľa, Nitrianska č.12.

U z n e s e n i e  č.  19/2010
Komisia sociálna, pre mládež a šport a neziskové organizácie odporúča primátorovi mesta prideliť trojizbový byt č. 8  na prízemí v dome so súpisným číslom 2137 vo vchode č. 1 na ulici Rímskej v Šali - Veči Milošovi Baranecovi a manželke Helene, trvale bytom Šaľa, Nitrianska č.12 zo zoznamu poradovníka uchádzačov o prenájom bytu vo vlastníctve mesta Šaľa zostaveného v súlade s VZN č. 6/2002 a Smernice MV a RR č. 2/2003 vypracovaného Bytkomfortom s.r.o. v Šali na základe stanoviska Komisie sociálnej, pre mládež a šport a neziskové organizácie, schváleného primátorom mesta dňa 10. 6. 2009.

k  bodu č. 3

Návrh na koncepciu „Prevencia kriminality a  iných protispoločenských činností“ v zmysle zákona č. 583/2008 Z. z. o prevencii kriminality predložil Mgr. Šperka v mene Obvodnej komisie prevencie kriminality a inej protispoločenskej činnosti.

V úvode predkladateľ Mgr. Šperka  uviedol, že je potrebné, aby  sa aj mesto Šaľa  zapojilo do celoslovenského projektu „Siločiary“, kde  jednou z priorít projektu je prevencia a zníženie kriminality detí a mládeže a zvýšenie bezpečnosti miest. Nakoľko kriminálne javy vo všeobecnosti v celej SR majú stúpajúcu tendenciu je namieste, aby aj Šaľa pristúpila v rámci prevencie a zmiernenia kriminálnych javov v meste k opatreniam, ktoré tieto javy zásadným spôsobom pozitívne ovplyvnia.
V diskusii sa členovia komisie vyjadrili, že sú za to, aby sa aj mesto Šaľa zapojilo do projektu. Vyjadrili podporu návrhu na vypracovanie koncepcie prevencie kriminality za mesto Šaľa.
Materiál  návrh na koncepciu „Prevencia kriminality a  iných protispoločenských činností“ tvorí prílohu zápisnice.

U z n e s e n i e  č.  20/2010
Komisia sociálna, pre mládež a šport a neziskové organizácie prerokovala návrh na koncepciu „Prevencia kriminality a iných protispoločenských činnosti“ a predložený návrh  vzala na vedomie.

Na záver rokovania predseda komisie sa poďakoval prítomným za účasť a ukončil zasadnutie komisie.