Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 18.06.2015 - 21:08  //  aktualizácia: 18.06.2015 - 21:09  //  zobrazené: 1413

03/2015 zasadnutie komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

číslo: 03/2015  |  dátum konania: 27.05.2015

Prítomní: podľa prezenčnej listiny

Program:
1. Úvod
2. Informácia o bezpečnosti v meste
3. Príprava štafety „Zaplávajme spolu čo najďalej“
4. Informácia o kontrole stave evidencie psíčkárov
5. Príprava stretnutia pracovnej skupiny ohľadom koncepcie prevencie v meste
6. Rôzne
7. Záver.

Informácia o bezpečnosti v meste
Náčelník MsP Mgr. Peter  Krokavec informoval prítomných o bezpečnostnej situácii v meste v mesiaci apríl tohto roku. Oboznámil prítomných s niektorými prípadmi, ktoré  za toto obdobie riešila mestská polícia – vandalizmus, problematiku rušenia nočného kľudu, parkovania, odchyt psov. Ďalej informoval o problémoch s bezodomovcami, ktorí okrem  rušenia verejného poriadku pod vplyvom alkoholu, znečisťovania verejných priestranstiev obťažujú ľudí pri obchodných reťazcoch Kaufland, Tesco. Nakoľko sa jedná o súkromné pozemky je potrebné, aby obchodné reťazce nahlasovali na MsP situáciu s bezdomovcami, bez nahlasovania polícia nemá ako konať. Predseda komisie RSDr. P. Gomboš navrhol, aby sa umiestnili aspoň dve schránky na nahlasovanie nespokojnosti obyvateľov, navrhuje ich umiestniť v budove MsÚ a v mestskej časti Veča v budove pošty.
UZNESENIE č.III/1 :
Vzhľadom na skutočnosť, že sa nám bezdomovci začínajú zdržiavať pri vstupoch do obchodných reťazcov, kde vzbudzujú pohoršenie obyvateľov, komisia odporúča MsP, aby sa hliadky častejšie pristavili a skontrolovali stav okrem obchodov aj na autobusových zastávkach a zároveň vyzývame širokú verejnosť o spoluprácu pri nahlasovaní na MsP agresivitu a protispoločenskú činnosť súvisiacu s bezdomovcami.

Príprava štafety „Zaplávajme spolu čo najďalej
Predseda komisie RSDr. Peter Gomboš informoval prítomných o organizačnom zabezpečení štafety, ktorá sa bude konať dňa 28.05.2015. Štafeta začína o 7,30 hod. Do 14,00 hod budú plávať deti zo škôl. Pre deti bude zabezpečená kyvadlová autobusová doprava a po 14,00 hod je akcia určená pre širokú verejnosť. Predseda komisie vyzval prítomných členov komisie na účasť a pomoc pri samotnej organizácii štafety.
UZNESENIE č. III/2 :
Komisia berie na vedomie informáciu o príprave štafety „Zaplávajme spolu čo najďalej“

Informácia o kontrole stavu evidencie psíčkarov
RSDr. Gomboš, predseda komisie  informoval prítomných členov, že sa uskutočnila kontrola v útulku OZ Zatúlané psíky, kontroly sa zúčastnil predseda komisie, pracovník MsP a pani Hanová. Predseda komisie vyjadril spokojnosť s evidenciou psíkov prostredníctvom MsP a so samotnou činnosťou OZ. Ďalej informoval o plánovanej kontrole evidencie psov v teréne  dňa 02.05.2015 v čase od 8,00 hod do 10,00 hod v spolupráci s MsP.
 
UZNESENIE č. III/3 :
Komisia berie na vedomie informáciu o plánovanej kontrole stavu evidencie držiteľov psov a informáciu o vykonanej kontrole v útulku OZ Zatúlané psíky.

Príprava stretnutia pracovnej skupiny ohľadom koncepcie prevencie
Informáciu predložil PhDr. Šperka. Informoval prítomných o termíne stretnutia pracovnej skupiny dňa 04.05.2015 o 14,00 hod v zasadačke MsÚ, kde bude prebiehať hodnotenie koncepcie prevencie od roku 2013. Ďalej informoval, že dňa 14.05.2015 sa uskutoční v budove ZŠ Ľ. Štúra stretnutie koordinátorov prevencie drogových závislostí pre školy. Zároveň srdečne pozval členov komisie na uvedené stretnutie, kde sa bude konať prednáška o alkoholovej politike, o legálnych drogách (alkohol, cigarety).
UZNESENIE č. III/4 :
Komisia berie na vedomie informáciu o príprave stretnutia pracovnej skupiny ohľadom koncepcie prevencie v meste.

Rôzne
RSDr. Gomboš, predseda komisie predniesol členom komisie informáciu o príprave pilotného projektu ohľadom venčoviska pre psov, a o zabezpečenie finančných prostriedkov na vybudovanie venčoviska pre psov z rozpočtu mesta v roku 2016.
Ing. Andráši, informoval prítomných o akcii „Deň Zeme“, kde sa zapojilo 70 detí zo ZŠ J. Hollého a ZŠ Ľ. Štúra. Deti zabezpečovali s dobrovoľníkmi čistenie pláže. Ďalej informoval, že sa dňa 08.05.2015 uskutoční stretnutie občianskych združení a dňa 12.06.2015 bude prebiehať deň dobrovoľníctva.