Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 15.05.2015 - 08:58  //  aktualizácia: 15.05.2015 - 08:59  //  zobrazené: 1247

03/2015 zasadnutie komisie pre sociálne, zdravotné a bytové otázky

číslo: 03/2015  |  dátum konania: 12.05.2015

Prítomní : MUDr. Jozef Grell, Ing. Róbert Andráši, RSDr. Ľubor Gáll, RSDr. Peter Gomboš, Mgr. Ildikó Jarošová, Aneta Szilágyiová, Mgr. Renáta Zelezníková
Ospravedlnení: PaedDr. Danica Lehocká, PhD., Mgr. Irina Kostová
Prizvaná: za Bytkomfort, s.r.o. Nové Zámky: Silvia Braunová
Za verejnosť: JUDr. Jana Braníková

Program:
1. Otvorenie
2. Bytové otázky
3. Informácia o ukončení prevádzky detských jasiel k 31. 07. 2015
4. Rôzne
5. Záver

Priebeh zasadnutia:

1. Otvorenie

Rokovanie otvoril a viedol predseda komisie MUDr. Jozef Grell. V úvode privítal všetkých prítomných. Na základe prezentácie 7 prítomných členov komisie skonštatoval, že komisia je uznášaniaschopná. Členovia komisie boli oboznámení s programom rokovania komisie prostredníctvom pozvánky rozoslanej tajomníčkou komisie elektronicky. Predseda komisie požiadal prítomných členov o výmenu poradia 2. a 3. bodu programu, s čím členovia komisie súhlasili.
 
2.  Informácia o ukončení prevádzky detských jasiel k 31. 07. 2015
Materiál predložil RSDr. Gáll, riaditeľ Organizácie sociálnej starostlivosti mesta Šaľa, ktorá prevádzkuje detské jasle. Za hlavné dôvody návrhu na zrušenie uvedeného zariadenia uviedol hlavne klesajúci dopyt po týchto službách. K tejto problematike sa za verejnosť vyjadrila JUDr. Braníková, ktorá uviedla, že na zachovanie prevádzky mestských detských jasiel organizuje petičnú akciu občanov mesta Šaľa. Ing. Andráši uviedol, že v prípade, ak nedôjde k zrušeniu uvedeného zariadenie, bolo by potrebné prepracovať marketing a snažiť sa byť konkurencieschopným zariadením. Členovia komisie ďalej diskutovali o možných príčinách nízkeho záujmu o uvedené zariadenie a možnostiach riešenia uvedenej problematiky. Komisia prijala nasledovné uznesenie:
Hlasovanie: Prítomní: 7; za zrušenie: 4; proti zrušeniu 3 
Uznesenie č. 16
komisia odporúča MsZ schváliť zrušenie detských jasiel k 31. 07. 2015.

3. Bytové otázky

    Komisia prerokovala bytové otázky: 
1). Komisia na svojom zasadnutí prerokovala „Žiadosť o spoločný nájom“ p. Miroslavy Sliškovej, bytom Šaľa, Rímska 2137/1, byt č. 14 (garsónka) s p. Denisom Timkom, bytom Šaľa, Rímska 2139/5. Komisia prijala nasledovné uznesenie:
Hlasovanie: Prítomní: 7; za: 7
Uznesenie č. 17:
komisia odporúča primátorovi mesta schváliť žiadosť o spoločný nájom p. Miroslavy Sliškovej, bytom Šaľa, Rímska 2137/1, byt č. 14 (garsónka) s p. Denisom Timkom, bytom Šaľa, Rímska 2139/5.
2.) Komisia na svojom zasadnutí prerokovala „Žiadosť o spoločný nájom“ p. MUDr. Silvie Mikovej, bytom Šaľa, Rímska 2137/1, byt č. 28 (trojizbový) s p. Tomášom Dömem, bytom Šaľa, Lúčna 9. Komisia prijala nasledovné uznesenie:
Hlasovanie: Prítomní: 7; za: 7
Uznesenie č. 18
komisia odporúča primátorovi mesta schváliť žiadosť o spoločný nájom p. MUDr. Silvie Mikovej, bytom Šaľa, Rímska 2137/1, byt č. 28 (trojizbový) s p. Tomášom Dömem, bytom Šaľa, Lúčna 9.
Komisia k tomuto bodu programu prijala nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 19
komisia odporúča právničke mesta pri príprave nového všeobecno záväzného nariadenia mesta o hospodárení s bytovým fondom vo vlastníctve mesta riešiť podrobnejšie problematiku spoločného nájmu bytu.
3.) Komisia na svojom zasadnutí prerokovala „Žiadosť o schválenie dohody o vzájomnej výmene bytov“ p. Beate Tirindovej, nájomníčke bytu č. 1 (dvojizbový) na ul. Rímskej 3, Šaľa s p. Ľubicou Slávikovou, nájomníčkou bytu č. 6 (garsónka) na ul. Rímskej 3, Šaľa. Komisia prijala nasledovné uznesenie:
Hlasovanie: Prítomní: 7; za: 7
Uznesenie č. 20
komisia odporúča primátorovi mesta schváliť žiadosť o schválenie dohody o vzájomnej výmene bytov p. Beate Tirindovej, nájomníčke bytu č. 1 (dvojizbový) na ul. Rímskej 3, Šaľa s p. Ľubicou Slávikovou, nájomníčkou bytu č. 6 (garsónka) na ul. Rímskej 3, Šaľa.


4. Rôzne

V bode rôznom tajomníčka komisie informovala prítomných o  občianskom združení Zázemie, ktoré ponúka možnosť využitia objektu Lodenice v Šali na organizovanie rôznych charitatívne a sociálne zameraných aktivít.

5.  Záver
     
P. predseda komisie ukončil zasadnutie komisie a poďakoval prítomným za ich účasť.     

 

       
         MUDr. Jozef Grell                                  predseda komisie


V Šali dňa 13. 05. 2015
Zapísala: PhDr. Margaréta Zozuľáková, tajomníčka komisie