Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 15.04.2015 - 15:11  //  aktualizácia: 15.04.2015 - 15:13  //  zobrazené: 1196

02/2015 zasadnutie komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

číslo: 02/2015  |  dátum konania: 23.03.2015

Prítomní: podľa prezenčnej listiny

Program:
1. Úvod
2. Informácia o koncepcii prevencie v meste
3. Návrh rozpočtu mesta na rok 2015
4. Informácia o participatívnom rozpočte
5. Rôzne
6. Záver.

Informácia o koncepcii prevencie v meste
Informáciu predložil PhDr. Marián Šperka. Informoval prítomných o koncepcii prevencie v meste Šaľa.
UZNESENIE č. II/1 :
Komisia berie na vedomie informáciu o koncepcii prevencie v meste Šaľa.

Návrh rozpočtu mesta Šaľa na rok 2015 s výhľadom na roky 2016 a 2017
Komisia na svojom zasadnutíprerokovala Návrh rozpočtu mesta Šaľa na rok 2015 s výhľadom na roky 2016 a 2017.
UZNESENIE č. II/2:
Komisia odporúča Mestskému zastupiteľstvu schváliť predložený Návrh rozpočtu mesta Šaľa na rok 2015 s výhľadom na roky 2016 a 2017.

Informácia o participatívnom rozpočte
RSDr. Gomboš, predseda komisie  informoval prítomných o ohlásenej účasti pána Ing. Ivana Vlka ml. na komisii ohľadom participatívneho rozpočtu.  Ing. Ivan  Vlk vysvetlil prítomným, svoje predstavy umožnenia občanom mesta, resp. občianskym združeniam z participatívneho rozpočtu  získať financie a podporu mesta pre lokálne mikroprojekty  formou predschváleného objemu peňazí a zabezpečenia technickej podpory realizácie projektov. Ing. Gabriela Braníková  uviedla, že v návrhu rozpočtu na rok 2015 je  vyčlenená  suma vo výške 5 tis. Eur na uvedený účel, ale nie je zadefinovaný spôsob a mechanizmus prideľovania finančných prostriedkov občanom. RSDr. Gomboš, predseda komisie uviedol, že  náplňou komisie bude v budúcnosti stanovenie kritérií pri výbere projektu, ale nie mechanizmus a spôsob prideľovania financií z rozpočtu mesta.
UZNESENIE č. II/3:
Komisia berie na vedomie materiál k participatívnemu rozpočtu a odporúča ďalšie stretnutia pre konkretizáciu predmetu projektov.

Rôzne
RSDr. Gomboš, predseda komisie informoval prítomných o príprave štafety „Zaplávajme spoločne čo najďalej“, o jej organizačnom zabezpečení. Štafeta začína o 7,30 hod. a končí vo večerných hodinách.  Dopoludnia budú plávať deti zo škôl  Šale, a blízkeho okolia. Pre žiakov základných a stredných škôl zo Šale bude zabezpečená kyvadlová autobusová doprava. Odpoludnia je štafeta určená pre širokú verejnosť. Každý účastník dostane ďakovný list. RSDr. Peter Gomboš vyzval všetkých členov komisie na účasť a pomoc pri zabezpečovaní akcie.
Predseda komisie ďalej informoval, že sa budú konať kontroly v teréne ohľadom držiteľov psov. Zástupcovia komisie v spolupráci s mestskou políciou vykonajú návštevu v  útulku OZ Zatúlané psíky.
V závere komisie p.Ján Komjáthy informoval prítomných o aktuálnom stave bezpečnosti v meste.