Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 02.03.2012 - 12:03  //  aktualizácia: 02.03.2012 - 12:05  //  zobrazené: 2311

01/2012 zasadnutie komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

číslo: 01/2012  |  dátum konania: 23.01.2012

Záznam zo zasadnutia komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti zo dňa 23. 01. 2012

Prítomní: podľa prezenčnej listiny
Uznesenie č. IX/1.
Koncepcia prevencie- návrh členov pracovnej skupiny, tvorba koncepcie: Predseda komisie informoval prítomných o ďalšom postupe pri vypracovávaní uvedenej koncepcie. Prvé pracovné stretnutie sa uskutoční v marci na MsÚ, termín sa spresní.
O členoch pracovnej skupiny pre prípravu Koncepcie informoval PhDr. Marián Šperka.Ďalej informoval, že súčasťou preventívnych podujatí bude aj akcia tohto roku „Zaplávajme čo najďalej“ pripravovaná na mesiac máj. Tohtoročná bude spestrená aj súťažou pre školy vo forme štafety.
Komisia odporúča za členov pracovnej skupiny:
za poslancov a komisiu ŽPVPaB : RSDr. Peter Gomboš
za členov komisie :                         PhDr. Marián Šperka
za MsP Šaľa :                    por. Ján Komjáthy
za CPPP a P Šaľa:            Mgr. Klaudia Hátašová
za stredné školy :              Mgr. Mária Bujdáková- koordinátor prevencie DZ (drogových
                                          závislosti) v škole
za základné školy :            Ing. Aneta Šebenová (ZŠ Ľ. Štúra) a Mgr. Danica Miklášová
                                           (ZŠ J.C. Hronského) - koordinátorky prevencie DZ.

Uznesenie č. IX/2.
Poriadok a čistota verejných priestranstiev: Ing. Haládiková informovala o evidencii čiernych skládok, o postupe v ich čistení a o množstvách odpadov z už vyčistených skládok. Náčelník MsP, P. Krokavec informoval o zvýšenej kontrolnej činnosti na miestach evidovaných čiernych skládok ako aj na už vyčistených lokalitách.
Komisia v tejto súvislosti odporúča vhodnou formou informovať širokú verejnosť o týchto lokalitách ako aj o postupe pri ich čistení a nákladoch vynaložených na túto činnosť.

Uznesenie č. IX/3.
Problematika chovu a držania psov: Predseda komisie informoval o zverejnení článku v Slove Šaľanov k tejto problematike. Ďalej informoval o prebiehajúcej kontrole počtu psov v rodinných domoch aj v bytových domoch v nadväznosti na zoznam evidovaných psov na MsÚ.
Ing. Haládiková informovala o spolupráci s aktivistami pri distribuovaní informačného letáčika v jednotlivých samosprávach bytových domov tak, aby boli doručené väčšine držiteľov psov. Ďalej informovala o úspešnom projekte na osadenie košov na zber psích exkrementov na sídlisku vo Veči v sume 1000 Eur.  Ing. Andráši a náčelník MsP informovali o pripravovanej spolupráci so školami pri výchove psíčkarov k vyššej disciplíne pri zbere exkrementov.
Komisia odporúča zverejniť vhodnou formou postup riešenia uvedenej problematiky v médiách aj na stránke mesta. Ďalej odporúča pripraviť letáčik osobitne pre držiteľov psov v rodinných domoch s upozornením na povinnosti pri prihlasovaní psov, ktoré sa týkajú aj držiteľov preukazov „Ťažko zdravotne postihnutých občanov“, ktorí sú oslobodení od dane za psa.