Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 02.02.2010 - 10:52  //  aktualizácia: 23.11.2011 - 09:06  //  zobrazené: 1932

01/2010 zasadnutie komisie hospodársko – finančnej

číslo: 01/2010  |  dátum konania: 01.02.2010

Prítomní: Ing. Jozef Mečiar, Ing. Stredanský Ľubomír, Ing. Erik Mikloš, Ing. Monika Molnárová, Ing. Tibor Lovecký, Ing. Jana Lišková, Karas Zoltán, Ing. Renata Petrová, Peter Hollý, Ing. Kántor Marián

Ladislav Gáll – prednosta MsÚ
Ospravedlnení: Ing. Juraj Potúček, Ľuboš Aláč, Ing. Matkovič Juraj 

1. Návrh rozpočtu mesta Šaľa a rozpočtových organizácií a príspevkovej organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Šaľa na rok 2010 s výhľadom na roky 2011  a 2012

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Návrh rozpočtu mesta Šaľa a rozpočtových organizácií a príspevkovej organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Šaľa na rok 2010 s výhľadom na roky 2011  a 2012 a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 385 :
komisia  odporúča schváliť predložený Návrh rozpočtu mesta Šaľa a rozpočtových organizácií a príspevkovej organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Šaľa na rok 2010 s výhľadom na roky 2011  a 2012
- pripomienka Ing. Stredanského: zapracovať do rozpočtu mesta Šaľa výdavky na rekonštrukciu mestskej časti Veča napr. chodníky pre chodcov, lavičky, cyklistické chodníky

2. TJ Termál Diakovce – žiadosť o odpustenie ceny nájmu za prenájom športovej haly

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť TJ Termál Diakovce, v zastúpení Rolandom Szocsom,  o bezplatný prenájom športovej haly za účelom usporiadania futbalového turnaja žien dňa 27. 2. 2010 od 9.00 hod. do 19.00 hod., o odpustenie ceny nájmu žiadajú z dôvodu podpory ženského turnaja v našom regióne ( primátor mesta odpustil základné nájomné ) a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 386 :
komisia nesúhlasí s odpustením režijných nákladov

3. Občianske združenie PRO VITA – žiadosť o odpustenie ceny nájmu za prenájom divadelnej sály v Dome kultúry

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Občianskeho združenia PRO VITA o dopustenie ceny nájmu za prenájom divadelnej sály v Dome kultúry za účelom usporiadanie 16. ročníka benefičného hudobného koncertu dňa 9.1.2010 od 7.00 hod. do 22.00 hod., na uvedenom koncerte vystúpi sopranistka Lívia Ághová s jej umeleckými hosťami ( primátor mesta odpustil základné nájomné ) a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 387 :
komisia nesúhlasí s odpustením režijných nákladov

4. SRDIEČKO n.o., J.Palárika 3, Šaľa – žiadosť o odpustenie nájomného pre  neziskovú organizáciu Srdiečko – detské jasle

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť n.o. Srdiečko o odpustenie nájomného za prenajaté priestory v bývalej Materskej škole J.Palárika na ul. Družstevnej od 1.1.2010, priestory na prenájom im boli schválené uznesením MsZ č. 3/2006 a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 388 :
komisia súhlasí s odpustením nájomného vo výške 50 % ( 50 % z 269,52 €/mesiac )

5. Fotoklub Šaľa – žiadosť o predĺženie nájomných zmlúv na nebytové priestory v Spoločenskom dome Šaľa - Veča

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Fotoklub Šaľa – občianske združenie o predĺženie nájomných zmlúv na dobu neurčitú a odpustenie nájomného a režijných nákladov za nebytové priestory v Spoločenskom dome vo Veči, jedná sa o nasledovné priestory ( nebytové priestory na poschodí o výmere 89,47 m2 a nebytové priestory v suteréne o výmere 47,66 m2 ), ďalej žiadajú prehodnotiť žiadosti o prenájom ďalších priestorov resp. ich zámenu a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 389 :
komisia súhlasí s odpustením nájomného vo výške 50 % , režijné náklady bude znášať nájomca v plnej výške.

6. Beáta a Peter Runákovci, Rímska 3, Šaľa – žiadosť o odpustenie poplatku z omeškania na nedoplatku za nájom bytu

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Beáty a Romana Runákovcov , bytom Rímska 3, Šaľa o odpustenie poplatkov z omeškania na nedoplatku za nájom bytu, uvedený byt prevzali do nájmu s nedoplatkom po bývalých nájomcoch, na úhradu nedoplatku uzatvorili splátkový kalendár a zmluvu o prevzatí dlhu, pôvodný dlžník dlhoval veriteľovi – mestu Šaľa sumu 15.960,33 EUR, ktorá vznikla z dôvodu, že si riadne a včas neplnil povinnosť uhrádzať nájomné, ako aj úhrady spojené s užívaním bytu č. 15, nový dlžník t.j. Runákovci sa zaviazali dlh splatiť do 30.9.2010, doteraz uhradili len 2x splátku vo výške 443,34 EUR , v mesiaci december už splátku nevedeli uhradiť, svoju žiadosť zdôvodňujú tým, že t.č. majú len jeden príjem, momentálne si vybavujú úver, ktorým by nedoplatok chceli jednorazovo splatiť, pohľadávka, ktorú žiadajú odpustiť je vo výške 6.955,14 EUR a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 390 :
komisia odporúča prerokovať materiál až po spätnej informácii či Beáta a Peter Runákovci dostanú úver od banky na zaplatenie nedoplatku.

7. Organizačný výbor regionálneho podujatia „Zábava ľudí dobrej vôle“ – žiadosť o odpustenie režijných nákladov za prenájom estrádnej sály v Dome kultúry

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Organizačného výboru regionálneho podujatia „Zábava ľudí dobrej vôle“ o odpustenie režijných nákladov a základného nájomného za podujatie, ktoré sa uskutoční dňa 30. 1. 2010 v estrádnej sále DK, hostia tejto akcie sa presvedčia o realizácií záujmových a umeleckých aktivít, mesto Šaľa vstúpilo od „Združenia miest a obcí galantsko-šalianskeho regiónu“ na základe uznesenia MsZ č. 9/2007
( primátor mesta súhlasil s odpustením 50 % základného nájomného ) a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 391 :
komisia nesúhlasí s odpustením režijných nákladov.

8. GEOS-GEODETICKÉ SLUŽBY s.r.o. – žiadosť o prenájom pozemku

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť GEOS-GEODETICKÉ SLUŽBY s.r.o. so sídlom v Šali, Jesenského 652/12 o prenájom pozemku, parc.č. 791/23 o výmere 2127 m2 za účelom výstavby polyfunkčného objektu pre účely spoločnosti ( objekty, garáže, chodníka, prístupová komunikácia a parkovacie plocha, zeleň ) , požadovaný pozemok sa nachádza v areáli Mestského podniku služieb na Dolnej ul. v Šali smerom na Vlčany, pozemok je majetkom mesta  a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 392 :
komisia odporúča vyhlásenie verejno-obchodnej súťaže o najvýhodnejšiu ponuku na prenájom pozemku

9. Duslo a.s. Šaľa – ponuka na kúpu pozemku na Mostovej ul. v Šali

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala ponuku a.s. Duslo Šaľa v rámci procesu vysporiadania vlastníckych vzťahov k nehnuteľnostiach na prevod pozemku do vlastníctva mesta, ide o pozemok pod miestnou komunikáciou, spájajúcou ul. P.Pázmáňa a Mostovú ul. v Šali, par.č. 2326 o výmere 1005 m2 v celkovej cene 1 EUR  a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 393 :
komisia odporúča odkúpenie pozemku do vlastníctva mesta v celkovej cene 1 €.

10. Juraj Kovács a manž. Eva Kovácsová, Gagarinova 27, Šaľa – opätovná žiadosť o odkúpenie pozemkov na nároží ulíc Záhradnícka a Železničná v Šali

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Juraja Kovácsa a manž. Evy Kovácsovej, Gagarinova 27, Šaľa o odkúpenie pozemkov pri ich rodinnom dome na Gagarinovej ul. v Šali, časť parc.č. 663/1 o celkovej výmere cca 209 m2 v cene 5 €/m2, ide o pozemok vedľa rodinného domu na nároží ulíc Záhradnícka a Železničná a o pozemok za záhradou RD zo Záhradníckej ul.  a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 394 :
komisia odporúča odpredaj pozemkov súčasne parc.č. 663/1 ( za záhradou rodinného domu ) v cene 4,979 Eur/m2 a parc.č. 663/1 ( za oplotením rodinného domu ) v cene 43,152 Eur/m2.

11. ZSE Distribúcia a.s. Bratislava – žiadosti o prenájom pozemkov za účelom výstavby trafostaníc

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosti ZSE Distribúcia a.s. Bratislava o odkúpenie , po prekonzultovaní žiadosti o prenájom pozemkov za účelom výstavby trafostaníc na ul. SNP a na Nábrežnej ul. v Šali, ktoré majú byť vybudované v rámci rekonštrukcie elektrických rozvodov VN a NN, ako investičnej výstavby v roku 2010, ide o dve nasledovné stavby:
1. kiosková transformačná stanica, v rámci stavby „Šaľa, rekonštukcia TS a NN ul Hlavná“ umiestnená na ul. SNP v Šali, na parc.č. 1678
2. kiosková transformačná stanica, v rámci stavby „DS Šaľa VN 442, VN, TS, NN“ umiestnená na Nábrežnej ul. v Šali, na parc.č. 30/1
a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 395 :
komisia súhlasí s prenájmom pozemkov pre ZSE Distribúcia a.s. za cenu v zmysle VZN.

12. Prehľad príjmov a výdavkov rozpočtu mesta Šaľa za január až december 2009

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Prehľad príjmov a výdavkov rozpočtu mesta Šaľa za január až december 2009 a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 396 :
komisia berie na vedomie Prehľad príjmov a výdavkov rozpočtu mesta Šaľa za január až december 2009

13. Návrh na odmenu hlavnej kontrolórke mesta Šaľa

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh na odmenu hlavnej kontrolórke mesta Šaľa po predložení správy o činnosti ÚHK na 1. riadne zasadnutie mestského zastupiteľstva v roku 2010 a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 397 :
komisia nesúhlasí s vyplatením odmeny pre hlavnú kontrolórku mesta Šaľa za II. polrok 2009

14. Miestny odbor Matice slovenskej v Šali

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Miestneho odboru Matice slovenskej v Šali o bezplatný prenájom kongresovej sály MsÚ v Šali na 25. – 26. 2. 2010 za účelom stretnutia učiteľov základných a stredných škôl okresu Šaľa a konania samotnej súťaže 17. ročník Šaliansky Maťko J.C.Hronského v prednese slovenských povestí a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 398:
komisia súhlasí s odpustením režijných nákladov ( základné nájomné odpustil primátor mesta )

Odporúčanie HF komisie pre primátora mesta:
- prehodnotiť odpúšťanie základného nájomného pre jednotlivých žiadateľov